Enforcing a cleaner architecture using the Java Module System

woensdag 22 april – 15.30 uur – Enforcing a cleaner architecture using the Java Module System – Tom Cools

Waar gaat de sessie over?

Het Java Module System (Jigsaw) was een van de grote features van Java 9 en verder. Vandaag de dag wordt het echter maar weinig gebruikt in projecten. Ontwikkelaars lijken het actief te vermijden. Dit is jammer. Jigsaw biedt ons namelijk de elementen die nodig zijn om clean architectures te bouwen.

In deze sessie leggen we de basis van clean architectures uit en laten we zien hoe Jigsaw in het verhaal past. Met concrete voorbeelden zie je hoe je Jigsaw kunt toepassen en hoe je het kunt integreren met frameworks zoals Spring en Quarkus.

Heb je geprobeerd Jigsaw in een applicatie te gebruiken en dat is mislukt? Of durf je het niet te gebruiken door de horrorverhalen van andere ontwikkelaars? Of wil je gewoon meer weten over het implementeren van een clean architectures in Java? Dan is deze Advanced Lockdown Lectures iets voor jou! Jigsaw is misschien wel het ontbrekende stukje in je clean architecture puzzle.

Wie is Tom Cools?

Tom is een echte geek als het gaat om programmeren. Hij werkt als Java consultant voor Info Support, maar duikt ook vaak genoeg in andere technologie stacks om te kijken wat daar te halen valt. Daarnaast deelt Tom als trainer en docent ook graag zijn kennis en passie voor het vak. Je kunt hem regelmatig horen spreken op MeetUps en conferenties.

Bekijk alle Advanced Lockdown Lectures.

Join in!