IT Minor Java

Het bouwen van grote complexe softwaresystemen (denk aan de systemen als Netflix en Spotify) geeft veel uitdagingen. Hoe ontwikkelen we binnen tijd en budget, terwijl we het geheel niet goed kunnen overzien? Hoe voorkomen we bugs? In deze minor ligt de focus op ontwikkelen in Java met Continuous Delivery. De IT Minor Java is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Avans Hogeschool en Info Support.

Neem contact op met

Het bouwen van grote complexe softwaresystemen vraagt een specifieke aanpak. Het idee bij het ontwikkelen in Java met Continuous Delivery is om in een kort-cyclisch proces steeds een klein stukje van het grote systeem van idee tot productie te brengen. Belangrijk hierbij is dat de meeste stappen in het proces (build, test, deploy) geautomatiseerd kunnen worden.

In de IT Minor Java leer je hoe je zo’n groots project kunt realiseren. We kijken daarbij naar alle aspecten. Je leert Scrum toepassen bij grote projecten en je leert werken onder een Web Scale Architecture. Hierbij krijg je diepgaande kennis van Java en Spring Cloud. Je wordt vaardig in Test Driven Development en leert de deployment te automatiseren.

Deze minor is de doorontwikkeling van de succesvolle Java minor “Software Engineering in een Ontwikkelstraat” die de Avans Hogeschool al enige jaren in samenwerking met Info Support B.V. organiseert.

De IT-Minor Java is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Avans Hogeschool en Info Support en bestaat uit drie blokken van 10 EC. De Minor wordt gegeven in Utrecht.

Met vragen over de IT Minor Java kun je terecht bij:

Robin Schellius
r.schellius@avans.nl

Barbara Engel
0652671371

Schrijf je direct in

Is je interesse gewekt en wil je je direct inschrijven? Klik dan hier.

Bekijk de film voor een impressie

afbeelding Afstudeerstage Bachelor

Afstudeerstage Bachelor

afbeelding Start je carrière

Start je carrière

afbeelding Technische workshops

Technische workshops