Anomaly detection for heterogeneous logging

Het Professional Development Center van Info Support levert een platform voor ontwikkelaars om op te werken. De heterogene logs vanuit de diverse applicaties die gebruik maken van dit platform bevatten zeer waardevolle informatie over de stabiliteit van ons platform, waar we graag meer inzicht in krijgen. Maak jij deze informatie inzichtelijk tijdens jouw afstudeeronderzoek met behulp van statistische analyse, machine learning en NLP (Natural Language Processing)?

Neem contact op met

Meer informatie

Het Professional Development Center (PDC) van Info Support levert een platform voor ontwikkelaars om op te werken, met onder andere virtual machines, version control, proces management en buildservers. Zo’n 5000 softwareontwikkelaars gebruiken dit platform voor hun dagelijkse werkzaamheden. Voor de ontwikkelaars is het van belang dat ze een stabiel en betrouwbaar platform hebben om op te werken. Hierbij bieden metrieken goede ondersteuning.

Het is niet altijd duidelijk welke applicaties deze ontwikkelaars op hun machines gebruiken. Daarnaast host het Professional Development Center een groot (veranderlijk) aantal applicaties. Deze applicaties loggen ieder op hun eigen manier informatie over hun functioneren naar allerlei log files. Uit deze heterogene logs is waardevolle applicatie-onafhankelijke informatie over de stabiliteit van het platform te halen. Maak jij deze informatie inzichtelijk tijdens je afstudeeropdracht?

Onderzoek

Tijdens je afstudeeropdracht onderzoek je of je met een combinatie van statistische analyse, machine learning en NLP (Natural Language Processing) anomaliteiten kunt detecteren in heterogene logging. Vervolgens breng je de theorie die je hebt onderzocht met een Proof of Concept in praktijk en adviseert ons over jouw gekozen oplossingsrichting.

Je gaat deze opdracht samen met iemand van Info Support verder uitwerken. Dit met als doel om tot een definitieve afstudeeropdracht, compleet met deliverables, te komen die bij jou past! Wij zien graag dat je afstudeerperiode een onvergetelijke tijd wordt en een mooie start van jouw carrière. Jouw ontwikkeling staat centraal en daar bieden we je bij Info Support alle ruimte voor!

Benodigde technieken en/of kennis

  • Data Solutions
  • Infra
  • Continuous Delivery
  • Big Data & Algorithms
  • Machine Learning
  • Natural Language Processing

Extra informatie

Bij Info Support doorloop je als sollicitant de volgende stappen: kennismakingsgesprek, E-assessment, selectiegesprek en contractondertekening.

afbeelding Organiseer het!

Organiseer het!

afbeelding Start je carrière

Start je carrière

afbeelding Get Smarter Magazine

Get Smarter Magazine

afbeelding Info Support Open Source

Info Support Open Source