App store reviews interpreteren met NLP

Heb jij weleens een review in een app store achtergelaten? Dan weet je dat bij sommige apps een enorme hoeveelheid commentaar wordt achtergelaten. Voor een ontwikkelaar heel waardevol, om hiermee de app te verbeteren, maar vaak is het wel heel veel input om te verwerken. Creëer jij tijdens je afstudeerperiode met behulp van natural language processing (NLP) een oplossing om al die reviews automatisch te interpreteren en groeperen?

Neem contact op met

Meer informatie

Wanneer een app in een store wordt gereleased kunnen eindgebruikers hun reviewcommentaar achterlaten in de store. Dit commentaar en de score zijn zowel relevant voor de opdrachtgever van de app als de ontwikkelaar(s). De ontwikkelaar kan bijvoorbeeld verbeterpunten uit de opmerkingen halen en zo de app optimaliseren. De opdrachtgever kan belangrijke informatie uit deze reviews halen rondom klanttevredenheid met betrekking tot hun diensten of producten.

Bij sommige apps wordt echter wel heel veel commentaar achtergelaten en dat kost veel tijd om te verwerken. Jij bedenkt hier tijdens deze afstudeeropdracht een oplossing voor!

Onderzoek

Tijdens je afstudeeropdracht onderzoek je oplossingen voor het automatisch interpreteren van reviews in de verschillende stores en het groeperen ervan. Sommige reviews zullen namelijk dezelfde aandachtspunten aangeven. Je zoekt hierbij een balans in het aantal sterren dat een app krijgt en de toonzetting/bewoording van de reviews die worden geplaatst. Je maakt hierbij gebruik van natural language processing (NLP). Je bewijst je oplossing in een Proof of Concept, waaruit je een rapport genereert waarmee de business kan sturen op klanttevredenheid.

Je gaat deze opdracht samen met iemand van Info Support verder uitwerken. Dit met als doel om tot een definitieve afstudeeropdracht, compleet met deliverables, te komen die bij jou past! Wij zien graag dat je afstudeerperiode een onvergetelijke tijd wordt en een mooie start van jouw carrière. Jouw ontwikkeling staat centraal en daar bieden we je bij Info Support alle ruimte voor!

Benodigde technieken en/of kennis

  • Java
  • .NET
  • Mobile
  • Data Solutions
  • IoT
  • Continuous Delivery
  • AI/Machine Learning

Extra informatie

Bij Info Support doorloop je als sollicitant de volgende stappen: kennismakingsgesprek, E-assessment, selectiegesprek en contractondertekening.

afbeelding Organiseer het!

Organiseer het!

afbeelding Start je carrière

Start je carrière

afbeelding Get Smarter Magazine

Get Smarter Magazine

afbeelding Info Support Open Source

Info Support Open Source