Been There Done That: Travel Photography on Steroids

Herken je dat? Dat de lol van het maken van een fotoalbum uit een grote verzameling foto’s, gemaakt met verschillende devices op meerdere locaties, er eigenlijk al af is voordat je begint doordat het maken van een selectie zoveel saai handmatig werk kost? Ga jij de uitdaging aan om een oplossing te creëren die bronnen van informatie (gestandaardiseerd) verrijkt met metadata, zodat gebruikers van jouw oplossing straks het meeste uit hun foto’s kunnen halen? Meld je dan aan voor deze afstudeeropdracht!

Neem contact op met

Meer informatie

Stel je voor je reist veel en maakt tijdens het reizen foto’s met meerdere camera’s op meerdere locaties. Je eindigt met 70.000+ foto’s die je wilt kunnen doorzoeken en waarvan je een fotoalbum wilt maken. De foto’s van je IPhone gaan nog wel. Maar de foto’s van je DSLR, drone en pocketcamera hebben allemaal geen GPS-locaties. Geen van je foto’s heeft geografische tagging of beeldherkenning. Kortom, een verzameling reisfoto’s of grotere verzamelingen beeldmateriaal zijn vaak lastig te doorzoeken, veel werk om te voorzien van metadata en vereisen veel handmatig (saai) werk.

Tijdens jouw afstudeeropdracht ga je aan de slag met een app om grote verzamelingen beeldmateriaal te verrijken en te ontsluiten.

Onderzoek

Tijdens je opdracht ga je aan de slag met Been There Done That, een applicatie of verzameling diensten om grote verzamelingen beeldmateriaal (foto, video) te verrijken en te ontsluiten, zodat deze eenvoudig te gebruiken zijn voor onder andere het maken van reisfotoalbums en presentaties.

Het spannende van deze opdracht is dat het niet gaat om één onderwerp, maar dat je een verzameling van wensen gaat combineren in een totaaloplossing voor reizigers. Je onderzoekt op welke manier bronnen van informatie (gestandaardiseerd) te combineren zijn en hoe grote verzamelingen foto’s te voorzien van:

  • GPS-informatie (combineer tijdslijnen met Google maps data);
  • beeldherkenning (tags);
  • gezichtsherkenning;
  • scene herkenning;
  • synchronisatie van tijd van de dag (niet alle foto’s hebben dezelfde tijdzone informatie).

Je maakt de informatie doorzoekbaar en synchroniseert naar metadata in de bestanden van de foto’s zelf.

In deze opdracht verwachten we dat je in aanraking komt met: beeldverwerking, streaming beeldanalyse, beeldherkenning, gezichtsherkenning, scene herkenning, schaalbaarheid van je oplossing en toegankelijkheid voor gebruikers en bouw je aan een oplossing die je als reislustige student zelf kunt gebruiken!

Je gaat deze opdracht samen met iemand van Info Support verder uitwerken. Dit met als doel om tot een definitieve afstudeeropdracht, compleet met deliverables, te komen die bij jou past! Wij zien graag dat je afstudeerperiode een onvergetelijke tijd wordt en een mooie start van jouw carrière. Jouw ontwikkeling staat centraal en daar bieden we je bij Info Support alle ruimte voor!

Benodigde technieken en/of kennis

  • Webscale
  • Big Data & Algoritmes

Extra informatie

Bij Info Support doorloop je als sollicitant de volgende stappen: kennismakingsgesprek, E-assessment, selectiegesprek en contractondertekening.

Het tempo van de procedure bepaal jij. Zo mag je er rustig de tijd voor nemen, maar alles kan ook op een dag plaatsvinden; van kennismaking tot contractondertekening. We horen graag wat jouw voorkeur heeft.

afbeelding Organiseer het!

Organiseer het!

afbeelding Start je carrière

Start je carrière

afbeelding Get Smarter Magazine

Get Smarter Magazine

afbeelding Info Support Open Source

Info Support Open Source