Blindegeleide smartwatch

Studeer jij Informatica en ben je bijna klaar om af te studeren? Heb je een passie voor zaken als IoT? Zet je die passie graag in tijdens jouw afstudeeropdracht en onderzoek je op welke manier een smartwatch al dan niet in combinatie met een mobiele telefoon een visueel beperkte reiziger kan helpen met zijn of haar reis? Lees dan verder!

Neem contact op met

Meer informatie

Mensen met een visuele beperking hebben een uitdaging als het gaat om reizen met het openbaar vervoer. Denk bijvoorbeeld aan een blinde of slechtziende die met de trein wil reizen. Allereerst zijn de kaartautomaten niet voorzien van spraak, waardoor hij of zij deze niet kan bedienen. Daarnaast kan een visueel beperkte reiziger niet zien op welk perron hij of zij zich bevindt. En als er gefloten wordt door een conducteur, is dat dan voor de trein waar deze persoon mee mee moet of is dat voor een andere trein op een ander spoor?

Onderzoek

Tijdens jouw afstudeeropdracht onderzoek je op welke manier een smartwatch al dan niet in combinatie met een mobiele telefoon een visueel beperkte reiziger kan helpen met zijn of haar reis. Je schrijft een app die oplossingen biedt voor de uitdagingen die deze doelgroep heeft tijdens het reizen met het ov.

Je gaat deze opdracht samen met iemand van Info Support verder uitwerken. Dit met als doel om tot een definitieve afstudeeropdracht, compleet met deliverables, te komen die bij jou past! Wij zien graag dat je afstudeerperiode een onvergetelijke tijd wordt en een mooie start van jouw carrière. Jouw ontwikkeling staat centraal en daar bieden we je bij Info Support alle ruimte voor!

Benodigde technieken en/of interesses

  • Internet of Things (IoT)
  • Mobile development

Extra informatie

Bij Info Support doorloop je als sollicitant de volgende stappen: kennismakingsgesprek, E-assessment, selectiegesprek en contractondertekening.

Het tempo van de procedure bepaal jij. Zo mag je er rustig de tijd voor nemen, maar alles kan ook op een dag plaatsvinden; van kennismaking tot contractondertekening. We horen graag wat jouw voorkeur heeft.

afbeelding Organiseer het!

Organiseer het!

afbeelding Start je carrière

Start je carrière

afbeelding Get Smarter Magazine

Get Smarter Magazine

afbeelding Info Support Open Source

Info Support Open Source