Continuous accessibility

Binnen ons vakgebied is er veel aandacht voor de User Interface van applicaties. Maar wordt hierbij wel altijd voldoende rekening gehouden met blinde en slechtziende gebruikers? Helaas is dat zeker niet altijd het geval! Zou jij hier graag verbetering in zien? Ga dan tijdens je afstudeerperiode voor een facilitator van landelijk en regionaal vervoer aan de slag met meetmethoden die bepalen in welke mate gebruikers met een visuele beperking websites of webapplicaties kunnen gebruiken!

Neem contact op met

Meer informatie

Tijdens het ontwikkelen van websites en webapplicaties wordt er veel tijd en moeite geïnvesteerd in het ‘pimpen’ van de UI via verschillende libraries en frameworks. Maar wat als je dit helemaal niet kunt zien omdat je blind of slechtziend bent? Dan ben je aangewezen op screenreaders, die je via spraak helpen om de website of webapplicatie te gebruiken. Maar hoe kan jij als developer eigenlijk constant waarborgen dat jouw applicatie goed te gebruiken is voor mensen met een visuele beperking?

Jij gaat met deze vraag aan de slag voor Transvision, het bedrijf dat als mobiliteitsregisseur de functie van intermediair tussen landelijke opdrachtgevers en het lokale mobiliteitsaanbod vervult. Transvision faciliteert regionaal vervoer binnen gemeentes, maar ook landelijk vervoer, namelijk Valys. Dagelijks maken een groot aantal reizigers gebruik van de diensten van Transvision en worden verschillende IT-systemen zoals Mijn Valys en Vervoer Informatie Transvision Administratie (VITA) gebruikt. Jij kunt je steentje bijdragen aan het verbeteren van deze systemen!

Onderzoek

Tijdens jouw afstudeerperiode doe je onderzoek naar de verschillende vormen van visuele beperkingen. Ook onderzoek je op welke manieren je kunt bepalen hoe accessible een website of webapplicatie is (accessibility-classificatie). Denk hierbij aan zaken als bijvoorbeeld statische code analyse. Je kijkt hoe je dit op een schaalbare manier inzet vanuit een buildstraat en neemt hierbij als uitgangspunt dat deze analyse iedere nacht of zelfs nog vaker uitgevoerd kan worden.

Je gaat deze opdracht samen met iemand van Info Support verder uitwerken. Dit met als doel om tot een definitieve afstudeeropdracht, compleet met deliverables, te komen die bij jou past! Wij zien graag dat je afstudeerperiode een onvergetelijke tijd wordt en een mooie start van jouw carrière. Jouw ontwikkeling staat centraal en daar bieden we je bij Info Support alle ruimte voor!

Benodigde technieken en/of kennis

  • Java
  • .NET
  • Continuous Delivery

Extra informatie

Bij Info Support doorloop je als sollicitant de volgende stappen: kennismakingsgesprek, E-assessment, selectiegesprek en contractondertekening.

afbeelding Organiseer het!

Organiseer het!

afbeelding Start je carrière

Start je carrière

afbeelding Get Smarter Magazine

Get Smarter Magazine

afbeelding Info Support Open Source

Info Support Open Source