Data privacy made easy throughout OTAP

Ben jij bijna klaar met je studie Informatica of Informatiekunde en ben je op zoek naar een uitdagende afstudeeropdracht? Heb je een passie voor data en draai jij je hand niet om voor lastige vraagstukken die daarbij komen kijken, zoals privacywetgeving en privacygevoeligheid? Dan is deze opdracht iets voor jou!

Neem contact op met

Meer informatie

Privacywetgeving wordt steeds strenger. Veel van onze klanten kampen hiermee en zeker bij de overheid is het naleven van wetten belangrijk. Niettemin is het nog steeds gebruikelijk dat een beheerorganisatie privacygevoelige data kan zien. Tegelijkertijd is het voor een DevOps-team lastig om datagerelateerde bugs op te sporen omdat productiedata niet snel in een OTA-omgeving geladen kunnen worden.

Door alle privacygevoelige data altijd te versleutelen nemen zowel de privacy (ook een beheerder kan geen gevoelige data meer zien), als de flexibiliteit toe (het DevOps team kan de productiedata gebruiken in testsituaties). Natuurlijk moet de data wel in oorspronkelijke vorm op de schermen kunnen worden getoond en moeten business rules gewoon blijven werken. Daarnaast moet de complexiteit van de oplossing in balans zijn met de mogelijke voordelen. Met dat alles ga jij aan de slag!

Onderzoek

“Wat lastig is, moet je vaak doen” is een veel gebruikte uitspraak bij continuous delivery. Tijdens jouw afstudeeropdracht onderzoek je of het mogelijk is om privacygevoelige attributen altijd encrypted op te slaan. Je onderzoek dient zich uit te spreken over:

  • Hoe de oplossing zich verhoudt tot de GDPR (General Data Protection Regulation);
  • De mate waarin privacyrisico’s zijn verbeterd door de voorgestelde oplossing;
  • De mate van complexiteit die de oplossing meebrengt in de code.

Je bewijst met een PoC (Proof of Concept) dat de voorgestelde oplossingsrichting werkt.

Je gaat deze opdracht samen met iemand van Info Support verder uitwerken. Dit met als doel om tot een definitieve afstudeeropdracht, compleet met deliverables, te komen die bij jou past! Wij zien graag dat je afstudeerperiode een onvergetelijke tijd wordt en een mooie start van jouw carrière. Jouw ontwikkeling staat centraal en daar bieden we je bij Info Support alle ruimte voor!

Benodigde technieken en/of interesses

  • data
  • continuous delivery
  • privacywetgeving
  • encrypting

Extra informatie

Bij Info Support doorloop je als sollicitant de volgende stappen: kennismakingsgesprek, E-assessment, selectiegesprek en contractondertekening.

Het tempo van de procedure bepaal jij!

afbeelding Organiseer het!

Organiseer het!

afbeelding Start je carrière

Start je carrière

afbeelding Get Smarter Magazine

Get Smarter Magazine

afbeelding Info Support Open Source

Info Support Open Source