Digitaliseer de keten voor Nederlands op één na grootste bloemenveiling

IoT en blockchain op een bloemenveiling: zie jij de mogelijkheden van een dergelijke combinatie? Lijkt het stroomlijnen van hectische processen van zo’n veiling je een uitdagende opdracht? Ga dan tijdens je afstudeeronderzoek aan de slag met het digitaliseren van veilingprocessen voor de op één na grootste bloemenveiling van Nederland!

Neem contact op met

Meer informatie

Deze opdracht betreft een vraagstuk van Plantion, met een jaaromzet van 100 miljoen euro en 150 medewerkers, de op één na grootste bloemenveiling van Nederland. De ambitie van Plantion is dé bloemistenklok van West-Europa te worden. Het veilen van bloemen en planten wat bij Plantion gebeurt, is een logistiek uitdagend proces. Een proces waar ruimte is voor verbetering door digitalisering.

Bij de veiling komen 24/7 allerlei goederen binnen voor diverse verkoopkanalen. Deze goederen gaan na verwerking de deur weer uit. Een voorbeeld van zo’n verwerking is het samenstellen van gemengde boeketten uit aangeleverde bloemen. Dankzij veel menselijke aandacht en veel kennis en ervaring bij de medewerkers kunnen deze processen op dit moment worden beheerst. Dit gaat echter wel eens fout. Er is dan ook behoefte aan een betere monitoring van de keten van inslag tot uitslag. Idealiter zou iedere bloem die binnenkomt, of in ieder geval iedere kar met bloemen die binnenkomt, volledig traceerbaar moeten zijn. Door een dergelijke volledige monitoring komt veel data beschikbaar, die weer gebruikt kan worden voor sturing van het proces. Zo kunnen bijvoorbeeld leveranciers hun goederen beter verspreid over de dag aanleveren om piekbelastingen te voorkomen.

Onderzoek

Tijdens jouw afstudeeronderzoek verdiep jij je in het digitaliseren van processen op een bloemenveiling, om deze 100% te kunnen monitoren. Je onderzoekt hierbij of technieken als IoT en blockchain kunnen helpen. Hierbij houd je rekening met aansluiting op technieken die nu al in gebruik zijn op de veiling. Zo zijn alle karren op de bloemenveiling al uitgerust met RFID-chips. Je bepaalt op welke wijze de data die ontstaat in een digitale keten ingezet kan worden om de keten beter te sturen. Je ontwerpt een oplossing om de keten op een bloemenveiling te digitaliseren en monitoren en implementeert een Proof of Concept om aan te tonen dat je oplossing ook echt werkt. Deze oplossing moet onder andere inzichtelijk maken waar alle goederen die binnenkomen op de veiling zich op ieder moment in het proces bevinden.

Je gaat deze opdracht samen met iemand van Info Support verder uitwerken. Dit met als doel om tot een definitieve afstudeeropdracht, compleet met deliverables, te komen die bij jou past! Wij zien graag dat je afstudeerperiode een onvergetelijke tijd wordt en een mooie start van jouw carrière. Jouw ontwikkeling staat centraal en daar bieden we je bij Info Support alle ruimte voor!

Benodigde technieken en/of kennis

  • Java
  • .NET
  • Data Solutions
  • IoT
  • Blockchain

Extra informatie

Bij Info Support doorloop je als sollicitant de volgende stappen: kennismakingsgesprek, E-assessment, selectiegesprek en contractondertekening.

afbeelding Organiseer het!

Organiseer het!

afbeelding Start je carrière

Start je carrière

afbeelding Get Smarter Magazine

Get Smarter Magazine

afbeelding Info Support Open Source

Info Support Open Source