Drones versus plants

Als je van de nieuwste gadgets en technieken houdt en als je geïnteresseerd bent in de toepassing ervan in de landbouwsector dan is deze afstudeeropdracht vast iets voor jou. Je gaat aan de slag met drones en computer vision technieken om geautomatiseerd afwijkende plekken in landbouwvelden te herkennen. Je draagt zo bij aan efficiëntere inspectiemethodes in deze branche.

Neem contact op met

Voor je verder leest

Deze opdracht is helaas al vergeven, maar er staan nog heel veel andere opdrachten die je wel kan kiezen. Is er geen andere opdracht die je interesse heeft? We kunnen ook samen een opdracht op maat maken.

Meer informatie

Een opdrachtgever van Info Support is gespecialiseerd in het veredelen van groentezaden. Deze zaden worden op landbouwgronden over de hele wereld gezaaid om nieuw zaad te produceren, waarbij het heel belangrijk is dat de ingezaaide velden zuiver blijven en er geen vreemde planten tussen staan. Inspecties van landbouwgronden zijn echter kostbaar, personeel is schaars, dichtbegroeide velden zijn soms lastig te voet te inspecteren en mensenwerk is niet altijd even constant van kwaliteit.

Geautomatiseerde inspecties met drones bieden een uitkomst. Met een drone van nog geen duizend euro kun je een geautomatiseerde vlucht uitvoeren, waarbij je gebruik maakt van alle sensors op de drone en de beelden van de camera live verwerkt.

De opdracht

Je bouwt een oplossing die een automatische inspectie van een veld uitvoert met een drone en de software development kit (SDK) van dronefabrikant DJI. Hierbij pas je computer vision technieken toe op de live video stream om abnormaliteiten in het veld te ontdekken, bijvoorbeeld door onkruid of afwijkende plekken veroorzaakt door plaatselijke droogte, of door een ziekte in een maïsveld. Je onderzoekt eerst wat er mogelijk is met de SDK’s en bouwt vervolgens een werkend Proof of Concept.

Benodigde technieken en/of kennis

  • .NET
  • Java
  • Big Data & Algoritmes
afbeelding Organiseer het!

Organiseer het!

afbeelding Start je carrière

Start je carrière

afbeelding Get Smarter Magazine

Get Smarter Magazine

afbeelding Info Support Open Source

Info Support Open Source