Elektrisch Parkeren

Elektrische auto’s zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Maar bij die groei komen ook uitdagingen kijken. Want hoe zorg je dat, ondanks de toename van het aantal elektrische auto’s, iedereen aan de beurt komt om op te laden? Wellicht is hiervoor een oplossing te bedenken, waarbij cloudtechnologie met IoT wordt gecombineerd. Duik jij hier graag in tijdens jouw afstudeeronderzoek? Lees dan snel meer!

Neem contact op met

Meer informatie

Voor het optimaliseren van het gebruik van laadpalen is op de meeste plekken nog geen systeem beschikbaar. Ook bij het hoofdkantoor van Info Support is er weinig controle over en weinig informatie beschikbaar over het gebruik van de laadplaatsen. Tijdens jouw afstudeeronderzoek ga jij aan de slag met het ontwikkelen van een applicatie, met als doel te besparen op investering in nieuwe laadpalen door efficiënter met de bestaande plekken om te gaan. Voor bij Info Support op kantoor, maar ook geschikt om in te zetten bij andere bedrijven.

Onderzoek

Je bouwt tijdens je afstudeeronderzoek een systeem met functionele specificaties zoals bijvoorbeeld: de status van laadpalen, herkenning welke auto op welke laadplaats staat, herkenning of de auto bij de laadpaal daadwerkelijk elektrisch is, rolbased security en Policies Engine. Je ontwikkelt een Driver App, waarin de gebruiker bijvoorbeeld kan zien welke laadplek aan zijn auto toegewezen is, of er vrije plekken beschikbaar zijn en, als er geen plek is, wat de geschatte wachttijd is. Ook notificaties over wanneer een plek vrijkomt en of de auto vol is, zijn zaken om aan te denken. Je ontwikkelt een W.O.S. Portaal waarin diverse zaken inzichtelijk worden gemaakt zoals: een overzicht van alle laadplekken met de huidige bezetting, of er niet-elektrische auto’s bij laadpalen staan geparkeerd, of auto’s te lang bij een paal blijven staan, et cetera.

Je gaat deze opdracht samen met iemand van Info Support verder uitwerken. Dit met als doel om tot een definitieve afstudeeropdracht, compleet met deliverables, te komen die bij jou past! Wij zien graag dat je afstudeerperiode een onvergetelijke tijd wordt en een mooie start van jouw carrière. Jouw ontwikkeling staat centraal en daar bieden we je bij Info Support alle ruimte voor!

Benodigde technieken en/of kennis

  • Cloud
  • IoT
  • Web-scale IT
  • Mobile Development
  • .NET

Extra informatie

Bij Info Support doorloop je als sollicitant de volgende stappen: kennismakingsgesprek, E-assessment, selectiegesprek en contractondertekening.

Het tempo van de procedure bepaal jij. Zo mag je er rustig de tijd voor nemen, maar alles kan ook op een dag plaatsvinden; van kennismaking tot contractondertekening. We horen graag wat jouw voorkeur heeft.

afbeelding Organiseer het!

Organiseer het!

afbeelding Start je carrière

Start je carrière

afbeelding Get Smarter Magazine

Get Smarter Magazine

afbeelding Info Support Open Source

Info Support Open Source