Energy Saving Competition

Energieverbruik zorgt ervoor dat CO₂ en andere schadelijke stoffen in de lucht komen en dat heeft niet alleen luchtvervuiling maar ook opwarming van de aarde tot gevolg. Heb jij interesse in dit onderwerp en ga jij vanuit die interesse de uitdaging aan om te onderzoeken of gamificatie kan worden ingezet om mensen te motiveren energie te besparen? Lees dan snel verder!

 

Neem contact op met

Meer informatie

Een klant van Info Support houdt zich bezig met huishoudens inzicht te geven in hun energieverbruik, met als doel bewoners te interesseren voor energiebesparing door gedragsaanpassing en duurzame investeringen. Het in competitievorm motiveren van gebruikers in hun besparingsgedrag leidt tot extra energiebesparing.

De vraag waar jij je tijdens deze opdracht mee gaat bezig houden is: kan gamificatie en inzicht in energieverbruik een gedragsverandering teweeg brengen en zo de betrokkenheid bij het besparen van energie vergroten?

Onderzoek

Het doel van je opdracht is om gamificatie toe te passen rond slimme meter data, waarbij gedragsaanpassingen zichtbaar worden in energieverbruik. Denk hierbij vooral aan hoe de data van meerdere slimme meters naast elkaar gelegd kunnen worden en hoe die data vervolgens gepresenteerd kunnen worden om de verschillen zichtbaar te maken. Je voert daarvoor een onderzoek uit naar energiebesparingsprojecten waarbij gamificatie een rol speelt en hoe de energiebesparing teweeggebracht kan worden middels gamificatie. Je bepaalt daarbij ook in hoeverre dit toepasbaar is bij de klant en maakt een Proof of Concept (PoC) van de game waarbij de slimme meter data wordt gebruikt.

Het daadwerkelijk aantonen van gedragsveranderingen n.a.v. de stimulatie valt buiten deze opdracht.

Je gaat deze opdracht samen met iemand van Info Support verder uitwerken. Dit met als doel om tot een definitieve afstudeeropdracht, compleet met deliverables, te komen die bij jou past! Wij zien graag dat je afstudeerperiode een onvergetelijke tijd wordt en een mooie start van jouw carrière. Jouw ontwikkeling staat centraal en daar bieden we je bij Info Support alle ruimte voor!

Benodigde technieken en/of kennis

  • gamificatie
  • data & algorithms

Extra informatie

Bij Info Support doorloop je als sollicitant de volgende stappen: kennismakingsgesprek, E-assessment, selectiegesprek en contractondertekening.

Het tempo van de procedure bepaal jij. Zo mag je er rustig de tijd voor nemen, maar alles kan ook op een dag plaatsvinden; van kennismaking tot contractondertekening. We horen graag wat jouw voorkeur heeft.

afbeelding Organiseer het!

Organiseer het!

afbeelding Start je carrière

Start je carrière

afbeelding Get Smarter Magazine

Get Smarter Magazine

afbeelding Info Support Open Source

Info Support Open Source