IoT fleet management

Sta jij op het punt om af te studeren voor de opleiding Informatica? En heb je een passie voor Internet of Things? Zie jij het als een uitdaging om je tijdens je afstudeeropdracht te verdiepen in de beheerkant ervan en in de securityproblemen die IoT met zich meebrengt? Dan is deze opdracht iets voor jou!

Neem contact op met

Meer informatie

The Internet of Things wordt vaak de 3rd wave of computing genoemd; dit gaat gepaard met een explosie aan allerhande edge devices, die op één of andere manier onderdeel zijn van het internet. Deze enorme hoeveelheid edge devices herintroduceren aloude beheer- en security problemen op een nieuwe manier. Hoe rol je updates uit? Hoe houd je ‘Things’ secure? Hoe ga je om met End-of-Life? Wat doe je als je er remote niet meer bij komt?

Tijdens jouw afstudeeropdracht ga jij hiermee aan de slag!

Onderzoek

Tijdens jouw afstudeeronderzoek onderzoek je en bedenk je strategieën hoe je remote IoT-devices het beste kunt updaten. Je neemt hierbij vragen mee als: welke mechanismes zijn er al? Hoe goed zijn die en waar zitten de uitdagingen? Denk bijvoorbeeld aan PKI onderhoud (waarbij je bijvoorbeeld je CA moet vervangen en al je IoT devices voorzien moeten worden van een nieuw root certificate). Denk daarbij ook aan andere zaken, die bij fleetmanagement komen kijken.

Daarnaast breng je in kaart wat je moet organiseren, om een ‘verloren’ fleet weer onder controle te krijgen. Bedenk ook strategieën en technieken voor een fall back. Je werkt een scenario uit en demonstreert dit aan de hand van een Proof of Concept.

Je gaat deze opdracht samen met iemand van Info Support verder uitwerken. Dit met als doel om tot een definitieve afstudeeropdracht, compleet met deliverables, te komen die bij jou past! Wij zien graag dat je afstudeerperiode een onvergetelijke tijd wordt en een mooie start van jouw carrière. Jouw ontwikkeling staat centraal en daar bieden we je bij Info Support alle ruimte voor!

Benodigde technieken en/of interesses

  • Infrastructuur
  • Beheer
  • Internet of Things
  • Security

Extra informatie

Bij Info Support doorloop je als sollicitant de volgende stappen: kennismakingsgesprek, E-assessment, selectiegesprek en contractondertekening.

Het tempo van de procedure bepaal jij. Zo mag je er rustig de tijd voor nemen, maar alles kan ook op een dag plaatsvinden; van kennismaking tot contractondertekening. We horen graag wat jouw voorkeur heeft.

afbeelding Organiseer het!

Organiseer het!

afbeelding Start je carrière

Start je carrière

afbeelding Get Smarter Magazine

Get Smarter Magazine

afbeelding Info Support Open Source

Info Support Open Source