Istio: taking Kubernetes to the next level

In deze afstudeeropdracht duik je in de wereld van Istio. Je brengt in kaart welke aspecten er bij deze opensource-technologie komen kijken. En je laat aan de hand van een proof of concept zien hoe problemen die kunnen ontstaan bij de transitie van monoliet naar Microservices en het containerizeren van bestaande software getackeld kunnen worden.

Neem contact op met

Meer informatie

Bij de transitie van monoliet naar Microservices is de eerste stap die bedrijven zetten het containerizeren van hun bestaande software. De volgende stap die steeds vaker gezet wordt, is het inzetten van Kubernetes als orkestratie- en managementtool van deze containers. Enkele zaken die vaak vergeten worden in deze transitie zijn het loggen en tracen over Microservices heen. Voorheen was het één systeem, nu is het een gedistribueerd systeem. Ook ontstaan er vaak duplicaten of gedeelde code voor deze infrastructuren. Zaken zoals logging, tracing, communicatie tussen (en authenticatie bij) services. Dit draagt allemaal niet positief bij aan het beheer en de inzichtelijkheid in het totale systeem.

De opdracht

Het sidecar concept en Istio’s implementatie hiervan zou een uitkomst kunnen bieden voor bovenstaande uitdagingen. Tijdens jouw afstudeeronderzoek breng je in kaart welke aspecten er extra komen kijken bij een gedistribueerd systeem ten opzichte van een monoliet. Vervolgens onderzoek je welke functionaliteiten Istio te bieden heeft en welke problemen door de inzet ervan opgelost kunnen worden.

Middels een proof of concept toon je aan hoe Istio ingezet kan worden om logging en tracing over applicaties heen inzichtelijk te maken en hoe duplicaten code tot een minimum beperkt kan worden.

Je gaat deze opdracht samen met iemand van Info Support verder uitwerken. Dit met als doel om tot een definitieve afstudeeropdracht, compleet met deliverables, te komen die bij jou past! Wij zien graag dat je afstudeerperiode een onvergetelijke tijd wordt en een mooie start van jouw carrière. Jouw ontwikkeling staat centraal en daar bieden we je bij Info Support alle ruimte voor!

Benodigde technieken en/of kennis

  • Kubernetes
  • Microservices
  • Software & Architecture
afbeelding Organiseer het!

Organiseer het!

afbeelding Start je carrière

Start je carrière

afbeelding Get Smarter Magazine

Get Smarter Magazine

afbeelding Info Support Open Source

Info Support Open Source