IT Operations messaging service

Vooral binnen beheerafdelingen krijgen IT-professionals te maken met het draaien van stand-by diensten buiten kantooruren. Tijdens zo’n dienst is het natuurlijk wel zo handig als je relevante meldingen direct op je mobiel binnenkrijgt. Helaas is dat echter in de praktijk nog niet altijd zo eenvoudig ingeregeld! Lijkt het jou interessant om dit te realiseren en aan de slag te gaan met het opzetten van een IT Ops messaging service, gebruik makend van de door Info Support zelf ontwikkelde tool Twygger? Lees dan snel meer!

 

Neem contact op met

Meer informatie

De teams van Info Supports beheerafdeling Managed Services staan ook buiten kantooruren stand-by voor opdrachtgevers. Afspraken hierover variëren echter van klant tot klant. Voor een specifieke opdrachtgever geldt op dit moment dat alle alerts als e-mail binnenkomen in een functionele mailbox. De medewerker die stand-by staat, moet dus op zoek binnen deze mailbox naar relevante meldingen, alvorens aan de slag te kunnen. Dit is niet alleen tijdens de dienst zelf inefficiënt, ook ruilen van stand-by dienst met een collega is daardoor een gedoe, omdat er veel afstemming bij komt kijken.

De opdrachtgever heeft behoefte aan een alerting/messaging service om zowel binnen als buiten kantoortijd de aflevering van alerts en voice calls vanuit systemen als Omnitracker, Uptrends, SCOM en BelFabriek te besturen. Jij gaat hiermee tijdens jouw afstudeerperiode aan de slag door te onderzoeken of Info Supports in eigen huis ontwikkelde applicatie Twygger hiervoor de juiste oplossing is!

Onderzoek

Tijdens je afstudeeropdracht onderzoek je de geschiktheid van Twygger als applicatie voor het bieden van een messaging service die breed ingezet kan worden binnen Managed Services. Je gaat in gesprek met stakeholders van de afdeling om de behoeften te inventariseren en neem dit mee in je voorstel/oplossing. Vervolgens toon je de toegevoegde waarde van de messaging service aan door middel van een Proof of Concept. Je laat hierin zien dat er verschillende wijzen van aflevering, gekoppeld aan tijdsloten/kalender, mogelijk zijn, en dat er voor verschillende opdrachtgevers verschillende opties te configureren zijn. Ook een stand-by rooster per team/groep neem je mee in je oplossing en eventueel nog ideeën die je zelf aandraagt.

Je gaat deze opdracht samen met iemand van Info Support verder uitwerken. Dit met als doel om tot een definitieve afstudeeropdracht, compleet met deliverables, te komen die bij jou past! Wij zien graag dat je afstudeerperiode een onvergetelijke tijd wordt en een mooie start van jouw carrière. Jouw ontwikkeling staat centraal en daar bieden we je bij Info Support alle ruimte voor!

Benodigde technieken en/of kennis

  • Kennis van Twygger opdoen is stap 1 in het oppakken van deze opdracht
  • IT Operations

Extra informatie

Bij Info Support doorloop je als sollicitant de volgende stappen: kennismakingsgesprek, E-assessment, selectiegesprek en contractondertekening.

afbeelding Organiseer het!

Organiseer het!

afbeelding Start je carrière

Start je carrière

afbeelding Get Smarter Magazine

Get Smarter Magazine

afbeelding Info Support Open Source

Info Support Open Source