Kies een machine learning oplossing voor een grote tv-producent

Heb je ooit stilgestaan bij de vraag hoe het succes van tv-programma’s wordt voorspeld? Machine learning algoritmes spelen hierbij een grote rol. En juist omdat het zo belangrijk is voor hun succes, willen tv-producenten hiervoor niet afhankelijk zijn van slechts één technologieleverancier. Ga jij de uitdaging aan om voor een grote tv-producent een onderzoek te doen naar cloudleveranciers die machine learning en AI services aanbieden en adviseer jij hen over de beste match? Lees dan verder!

Neem contact op met

Meer informatie

In deze opdracht ga je aan de slag voor onze opdrachtgever, een grote producent van tv-programma’s. Het succes van deze programma’s wordt grotendeels op basis van kijkcijfers bepaald. De programma’s worden verkocht aan de diverse tv-kanalen in een groot aantal landen over de hele wereld. Om marktaandeel te veroveren, is de producent altijd op zoek naar het beste aanbod bij een kanaal.

Om het succes van tv-programma’s te voorspellen en kanalen te helpen bij het programmeren van een productie in het meest geschikte tijdslot, worden machine learning algoritmes ingezet. Hierbij is tot nu toe gebruik gemaakt van cloudoplossingen van Microsoft. De klant ziet hierbij het risico op vendor lock-in.

Onderzoek

Tijdens jouw opdracht onderzoek je welke cloudleveranciers machine learning en AI services aanbieden. Je kijkt hierbij ook naar on-premise mogelijkheden. Je vergelijkt de diverse mogelijkheden en bepaalt welke oplossing het beste aansluit bij de behoefte van de opdrachtgever. Belangrijk hierbij is dat er altijd een exit strategie moet zijn: hoe kom je van een bepaalde leverancier af? Als Proof of Concept implementeer je een machine learning toepassing waarmee de programmering van een kanaal kan worden voorspeld met de meest geschikte oplossing.

Je gaat deze opdracht samen met iemand van Info Support verder uitwerken. Dit met als doel om tot een definitieve afstudeeropdracht, compleet met deliverables, te komen die bij jou past! Wij zien graag dat je afstudeerperiode een onvergetelijke tijd wordt en een mooie start van jouw carrière. Jouw ontwikkeling staat centraal en daar bieden we je bij Info Support alle ruimte voor!

Benodigde technieken en/of kennis

  • Data Solutions
  • Machine Learning
  • Cloud
  • Big Data
  • Algoritmes

Extra informatie

Bij Info Support doorloop je als sollicitant de volgende stappen: kennismakingsgesprek, E-assessment, selectiegesprek en contractondertekening.

Het tempo van de procedure bepaal jij. Zo mag je er rustig de tijd voor nemen, maar alles kan ook op een dag plaatsvinden; van kennismaking tot contractondertekening. We horen graag wat jouw voorkeur heeft.

afbeelding Organiseer het!

Organiseer het!

afbeelding Start je carrière

Start je carrière

afbeelding Get Smarter Magazine

Get Smarter Magazine

afbeelding Info Support Open Source

Info Support Open Source