Klantsignalen analyseren met machine learning

In de commerciële wereld is klantverloop een normaal verschijnsel, je bent zelf misschien ook wel eens geswitcht van telecomprovider of ziektekostenverzekering. De reden voor zo’n switch kan van alles zijn. Hoe handig zou het niet zijn voor de aanbieder van de dienst als hij van tevoren weet dat je mogelijk wil switchen, zodat hij je een aanbod kon doen waardoor je klant blijft? Met behulp van machine learning ontwikkel jij voor een leverancier van financiële producten een vergelijkbaar voorspelmodel tijdens deze afstudeeropdracht.

Neem contact op met

Meer informatie

Een opdrachtgever van Info Support die financiële producten aan consumenten verstrekt, heeft te maken met klanten die hun financiering inlossen en elders een lening afsluiten. Dit soort verloop (customer churn) is normaal, maar slecht te voorspellen. De organisatie wil klantverloop beter voorspelbaar maken, zodat er tijdig maateregelen genomen kunnen worden om klanten alsnog te behouden.

Welke gelogde informatie of signalen (events) die worden vastgelegd in onze systemen kunnen worden gebruikt om te voorspellen wanneer een klant van plan is weg te gaan? En welke signalen kunnen we gebruiken om de klantervaring en dienstverlening te verbeteren? Jij gaat met die vragen aan de slag.

De opdracht

Tijdens jouw afstudeeropdracht onderzoek je de beschikbare informatie en gelogde data in onze systemen en bepaal je welke signalen gebruikt kunnen worden om klantverloop te voorspellen. Vervolgens onderzoek je welke daarvan actionable zijn en hoe deze kunnen worden gebruikt om de dienstverlening te verbeteren. Je maakt een machine learning model dat op basis van de geïdentificeerde informatie en/of signalen klantverloop kan voorspellen. Je bewijst de werking van dit model met een Proof of Concept.

Benodigde technieken en/of kennis

  • .NET
  • Data Solutions
  • Big Data & Algoritmes
  • Machine Learning
afbeelding Organiseer het!

Organiseer het!

afbeelding Start je carrière

Start je carrière

afbeelding Get Smarter Magazine

Get Smarter Magazine

afbeelding Info Support Open Source

Info Support Open Source