Leveringsvertragingen voorspellen

Misschien ken je iemand in je directe omgeving die een bijbaan in een supermarkt heeft (gehad), of misschien kun je wel uit eigen ervaring spreken. Hoe dan ook kun je je er vast wel wat bij voorstellen dat een vertraagde voorraadlevering de hele personeelsplanning in de war kan schoppen. Vaak worden er extra medewerkers ingezet om vrachtwagens te lossen en die hebben bij een vertraging niets te doen. Wil jij tijdens je afstuderen aan de slag met machine learning om dit soort vertragingen te voorspellen?

Neem contact op met

Meer informatie

Een grote Nederlandse supermarktketen stuurt per dag meer dan 200 vrachtwagens de weg op om goederen aan hun winkels te leveren. Files zorgen hierbij soms voor vertragingen in de levertijd. Hoewel er veel data beschikbaar is over deze vertragingen, wordt er momenteel nog weinig geanalyseerd. Als de winkels kunnen voorspellen dat een levering later wordt verwacht, kunnen de medewerkers beter worden ingepland. Machine learning is hiervoor een geschikte tool.

Jij gaat hier tijdens je afstudeerperiode mee aan de slag en helpt deze supermarktketen een stap vooruit door het stroomlijnen van hun planningsproces!

De opdracht

Tijdens jouw afstudeeropdracht onderzoek je de mogelijkheden die machine learning biedt voor het voorspellen van vertragingen in leveringen aan de supermarktfilialen. Je ontwikkelt een app waarmee de leidinggevende kan zien wanneer er mogelijke vertragingen in zijn levering te verwachten zijn. Je app moet mobielvriendelijk zijn, omdat de hij niet de hele dag achter de computer zal zitten.

 

Benodigde technieken en/of kennis

  • Data Solutions
  • Big Data & Algoritmes
  • Machine Learning
afbeelding Organiseer het!

Organiseer het!

afbeelding Start je carrière

Start je carrière

afbeelding Get Smarter Magazine

Get Smarter Magazine

afbeelding Info Support Open Source

Info Support Open Source