Maak DevOps weer leuk met DAGs

Eisen vanuit bepaalde wetgeving kunnen ontwikkelaars behoorlijk veel tijd kosten. Denk bijvoorbeeld aan software waarvan moet worden aangetoond dat er minimaal twee personen bij de ontwikkeling betrokken zijn geweest. De administratieve rompslomp die bij die bewijslast komt kijken maakt DevOps een stuk minder leuk binnen industrieën waar dergelijke eisen gelden. Maak jij het werk van je collega-ontwikkelaars weer leuk door slimme en efficiënte processen hiervoor in te richten met behulp van directed acyclic graps (DAGs)?

Neem contact op met

Meer informatie

Info Support is actief in diverse industrieën, waar verschillende wetten en regelgevingen van toepassing zijn. Een voorbeeld is de Wet Financieel Toezicht (WFT) voor banken en andere financiële klanten. Voor veel software moet aangetoond worden dat er minimaal twee personen bij betrokken zijn geweest en dus moet de software aantoonbaar teruggerelateerd kunnen worden aan personen die eraan gewerkt hebben. De bewijslast die daarbij komt kijken kost veel tijd. Dat proces kan slimmer en efficiënter!

Het softwareproductieproces van reviewen, compileren en publiceren is te modelleren als een graaf zonder circulaire referenties, ook wel een directed acyclic graph (DAG) genoemd. Met behulp van modelvalidatietechnieken kan een DAG bewijzen dat bepaalde wettelijke regels niet zijn overtreden en aantonen waar een stuk software vandaan komt. Omdat softwareontwikkeling tegenwoordig lang niet altijd meer vanaf 1 plek vaste gebeurt moet een DAG gedistribueerd als audit trail kunnen werken. Met de huidige generatie chain of trust methodieken (zoals Block Chains en Merkle trees), kunnen gedistribueerde DAG-partitieketens worden gecreëerd, waarbij metadata over delen van de DAG gedeeld kunnen worden. Jij kunt de administratieve rompslomp dankzij deze technieken voor je collega-ontwikkelaars een stuk makkelijker maken!

Onderzoek

Tijdens je afstudeeropdracht onderzoek je de mogelijkheden om bestaande ontwikkelprocessen vanuit een Azure DevOps omgeving te destilleren en als DAG te modelleren, zodat het mogelijk wordt bepaalde voorwaarden aan het ontwikkelen te valideren. Met een functioneel en technisch ontwerp creëer je een tool die de gemodelleerde DAG van een bestaand project destilleert en valideert. Je bouwt de tool en bewijst hiermee binnen een groot intern project dat aan bepaalde voorwaarden is voldaan. Je analyseert de snelheid, toepasbaarheid, schaalbaarheid en technische beperkingen van je oplossing.

Je gaat deze opdracht samen met iemand van Info Support verder uitwerken. Dit met als doel om tot een definitieve afstudeeropdracht, compleet met deliverables, te komen die bij jou past! Wij zien graag dat je afstudeerperiode een onvergetelijke tijd wordt en een mooie start van jouw carrière. Jouw ontwikkeling staat centraal en daar bieden we je bij Info Support alle ruimte voor!

Benodigde technieken en/of kennis

  • Data Solutions
  • .NET
  • Continuous Delivery

Extra informatie

Bij Info Support doorloop je als sollicitant de volgende stappen: kennismakingsgesprek, E-assessment, selectiegesprek en contractondertekening.

afbeelding Organiseer het!

Organiseer het!

afbeelding Start je carrière

Start je carrière

afbeelding Get Smarter Magazine

Get Smarter Magazine

afbeelding Info Support Open Source

Info Support Open Source