Microsegmentatie van netwerken door virtualisatie

Ben jij student Informatica en sta je op het punt af te studeren? Heb je een speciale interesse in virtuele netwerken en hosting? Dan is deze afstudeeropdracht waarschijnlijk echt iets voor jou! Lees snel meer!

Neem contact op met

Meer informatie

Deze opdracht is gericht op het shared hosting platform van Info Support Managed Services. Het betreft een vraagstuk van het datacenterteam, hoe en of microsegmentatie van virtuele netwerken gebruikt kan worden op het shared hosting platform.

De eisen die worden gesteld aan de beveiliging van het shared hosting platform van Info Support Managed Services worden steeds strenger. Vooral security is een belangrijk topic. Op het huidige platform wordt gebruik gemaakt van virtuele netwerksegmenten die zorg dragen voor connectiviteit tussen meestal vele tientallen virtuele servers. Deze segmenten worden onderling gefilterd door middel van geavanceerde firewalls. Deze firewalls zorgen voor een barrière tussen deze virtuele netwerksegmenten en verkeer van buitenaf. Eventuele dreigingen binnen deze virtuele netwerksegmenten blijven echter nog steeds bestaan. Denk hierbij aan het besmet raken van een systeem, dat op zijn beurt weer andere systemen kan besmetten binnen dit netwerksegment. Jij gaat tijdens deze afstudeeropdracht aan de slag om deze dreigingen aan te pakken!

Onderzoek

Tijdens je opdracht onderzoek je op welke manier microsegmentatie middels selfservice door klantenbeheerteams kan worden ingezet binnen de dienstverlening van Managed Services. Je brengt de voor- en nadelen van diverse technieken in kaart en adviseert welke techniek het beste gebruikt kan worden. Je realiseert een ontwerp voor de implementatie van de gekozen oplossing en bewijst dit ontwerp door in een lab omgeving een “Proof of Concept” te bouwen.

Je gaat deze opdracht samen met iemand van Info Support verder uitwerken. Dit met als doel om tot een definitieve afstudeeropdracht, compleet met deliverables, te komen die bij jou past! Wij zien graag dat je afstudeerperiode een onvergetelijke tijd wordt en een mooie start van jouw carrière. Jouw ontwikkeling staat centraal en daar bieden we je bij Info Support alle ruimte voor!

Benodigde technieken en/of interesses

  • infra
  • virtuele netwerken
  • security
  • hosting
  • webscale
  • continuous delivery

Extra informatie

Bij Info Support doorloop je als sollicitant de volgende stappen: kennismakingsgesprek, E-assessment, selectiegesprek en contractondertekening.

Het tempo van de procedure bepaal jij!

afbeelding Organiseer het!

Organiseer het!

afbeelding Start je carrière

Start je carrière

afbeelding Get Smarter Magazine

Get Smarter Magazine

afbeelding Info Support Open Source

Info Support Open Source