Terug naar overzicht

Paaspop Special: Festival journey met AI

De grootste ergernis van de festivalbezoeker is ongetwijfeld wachten. Wachten voor een biertje, voor de toiletten of in de rij voor hét optreden van jouw favoriete artiest. Of nog erger: Erachter komen dat je aan de late kant bent en niet meer naar binnen mag. Vaak begint het wachten al eerder; In de file op weg naar het festival of op het parkeerterrein op zoek naar een goed plekje. Wachten, wachten en nog eens wachten. Kan dat niet anders?

Neem contact op met

Opdracht

Je bedenkt en bouwt een oplossing om de bezoekers van Paaspop zo goed mogelijk te begeleiden in de volledige reis van huis naar Paaspop en op het terrein zelf. Hoe kom je als bezoeker zo efficiënt mogelijk vanaf je vertrekpunt op het festivalterrein? Wat is de beste route, waar je het snelst en makkelijkst een plek kunt vinden? Wanneer moet je naar een optreden en waar haal je het snelst je drankje?

Je oplossing wordt extra uitdagend als je er Artificial Intelligence bij toepast. Zo wordt er rekening gehouden met te verwachten drukte op het tijdstip dat je daar bent.

Je onderzoekt op welke manieren je de bezoeker het beste kunt begeleiden. Bijvoorbeeld met een smartphone app, maar ook via digitale aanwijzingen op het terrein. Om dit alles te doen, moet je natuurlijk inzicht hebben in de bezoekersstromen, inclusief de verkeersroutes van en naar het terrein. Je doet je onderzoek op het hoofdkantoor van Info Support in een divers gezelschap andere afstudeerders. De oplossing toets je tijdens Paaspop zelf, dus live op het festival terrein!

Benodigde technieken en/of interesses

  • Mobile Development
  • Artificial Intelligence
  • Data Solutions

Een Paaspop Special is een bijzondere opdracht die anders is dan anders; uitdagend en relevant, maar ook waar je plezier uit haalt en later met trots op kunt terugkijken. Deze opdrachten zijn geformuleerd in samenwerking met Paaspop en bieden jou de mogelijkheid het verschil te maken voor een crowd van 80.000 bezoekers! Meer weten? Klik hier.

Extra informatie

Bij Info Support doorloop je als sollicitant de volgende stappen: kennismakingsgesprek, E-assessment, selectiegesprek en contractondertekening.

Het tempo van de procedure bepaal jij. Zo mag je er rustig de tijd voor nemen, maar alles kan ook op een dag plaatsvinden; van kennismaking tot contractondertekening. We horen graag wat jouw voorkeur heeft.

Maakt Info Support voor jou het verschil?

Info Support staat in de markt als werkgever bekend om de kennis, kennisdeling en interessante IT-opdrachten, maar ook om goed werkgeverschap.

Sinds de oprichting in 1986 heeft Info Support op autonome kracht gefungeerd en staat onze oprichter Toon nog steeds aan het roer. Hierdoor is Info Support financieel onafhankelijk en hebben er nooit fusies, overnames of reorganisaties plaatsgevonden. Als solide werkgever schrijft Info Support sinds de oprichting zwarte cijfers, waar de medewerkers van mee profiteren.

Ons HR beleid is professioneel vormgegeven. Deze bevat elementen als uitgebreide persoonlijke opleidingstrajecten om je als vakman/vrouw verder te ontwikkelen en een goede marktconforme beloning die is gekoppeld aan je individueel presteren.

We nemen regelmatig deel aan externe onderzoeken om ons te benchmarken met andere bedrijven. Kortom: voor ons zijn onze medewerkers het meest waardevolle voor ons bedrijf.

afbeelding Info Support Open Source

Info Support Open Source

afbeelding Start je carrière

Start je carrière

afbeelding Ode aan de IT'er

Ode aan de IT'er

afbeelding Get Smarter Magazine

Get Smarter Magazine