Terug naar overzicht

Paaspop Special: Optimaliseren van de communicatie

Tijdens Paaspop wordt gigantisch veel gecommuniceerd door de Paaspopcrew. Deze communicatie gaat grotendeels via portofoons met een gering aantal kanalen. Ga jij de uitdaging aan om de communicatie te optimaliseren zodat deze veel efficiënter wordt? Durf je hierbij Artificial Intelligence in te zetten om op basis van de inhoud van een bericht een taak aan te maken die direct doorgezet wordt naar de meest geschikte medewerker?

Neem contact op met

Verbeter de communicatie op Paaspop

In de huidige situatie worden voornamelijk portofoons gebruikt om te communiceren via een beperkt aantal kanalen waarover veel verschillende partijen met elkaar communiceren. Dat is niet efficiënt. Je hoort immers ook veel berichten die niet voor jou bestemd zijn. Daarnaast moet je de berichten afluisteren in een lawaaierige omgeving.

Omdat veel communicatie te maken heeft met iets wat moet gebeuren, is al geprobeerd met een to-do-lijstapp te werken waarbij lijstjes gedeeld worden. Helaas niet tot ieders tevredenheid.

Opdracht

Je onderzoekt op welke manier de communicatie tussen medewerkers op een festivalterrein kan worden verbeterd. Denk bijvoorbeeld aan een app waarmee medewerkers met elkaar kunnen praten, maar waarbij de gesproken tekst ook omgezet wordt in geschreven berichten wanneer de partij voor wie het bericht bedoeld is de gesproken tekst niet kan verstaan. Deze app zou ook meteen de locatie van de medewerkers kunnen delen, zodat inzichtelijk is wie waar is. Ook onderzoek je hoe taken op basis van een bericht beter gedirigeerd kunnen worden naar de juiste persoon door middel van Artificial Intelligence. Je doet dit alles op het kantoor van Info Support.

Je implementeert vervolgens een prototype van je app, inclusief de benodigde back-end, die je live test binnen een testgroep tijdens Paaspop 2019. Na afloop van het festival breng je een advies uit aan de Paaspoporganisatie hoe ze een dergelijke app daadwerkelijk kunnen ontwerpen en uitrollen tijdens toekomstige festivals.

Benodigde technieken en/of interesses

  • Mobile Development
  • Artificial Intelligence
  • Data Solutions

Een Paaspop Special is een bijzondere opdracht die anders is dan anders; uitdagend en relevant, maar ook waar je plezier uit haalt en later met trots op kunt terugkijken. Deze opdrachten zijn geformuleerd in samenwerking met Paaspop en bieden jou de mogelijkheid het verschil te maken voor een crowd van 80.000 bezoekers! Meer weten? Klik hier.

Extra informatie

Bij Info Support doorloop je als sollicitant de volgende stappen: kennismakingsgesprek, E-assessment, selectiegesprek en contractondertekening.

Het tempo van de procedure bepaal jij. Zo mag je er rustig de tijd voor nemen, maar alles kan ook op een dag plaatsvinden; van kennismaking tot contractondertekening. We horen graag wat jouw voorkeur heeft.

Maakt Info Support voor jou het verschil?

Info Support staat in de markt als werkgever bekend om de kennis, kennisdeling en interessante IT-opdrachten, maar ook om goed werkgeverschap.

Sinds de oprichting in 1986 heeft Info Support op autonome kracht gefungeerd en staat onze oprichter Toon nog steeds aan het roer. Hierdoor is Info Support financieel onafhankelijk en hebben er nooit fusies, overnames of reorganisaties plaatsgevonden. Als solide werkgever schrijft Info Support sinds de oprichting zwarte cijfers, waar de medewerkers van mee profiteren.

Ons HR beleid is professioneel vormgegeven. Deze bevat elementen als uitgebreide persoonlijke opleidingstrajecten om je als vakman/vrouw verder te ontwikkelen en een goede marktconforme beloning die is gekoppeld aan je individueel presteren.

We nemen regelmatig deel aan externe onderzoeken om ons te benchmarken met andere bedrijven. Kortom: voor ons zijn onze medewerkers het meest waardevolle voor ons bedrijf.

afbeelding Info Support Open Source

Info Support Open Source

afbeelding Start je carrière

Start je carrière

afbeelding Ode aan de IT'er

Ode aan de IT'er

afbeelding Get Smarter Magazine

Get Smarter Magazine