Personeelsplanning voorspellen

Voor retailers in allerlei branches is personeelsplanning een terugkomende uitdaging. Om personeel te kunnen plannen wordt ten eerste een prognose gebruikt. De prognose is een voorspelling die zegt hoeveel productie de komende tijd gevraagd gaat worden. Ten tweede wordt op basis van een prognose een voorspelling gemaakt hoeveel personeel nodig is om de gevraagde productie te kunnen realiseren. Vervolgens wordt personeel ingepland op basis van deze voorspellingen.

Neem contact op met

Meer informatie

Na afloop van de geplande periode wordt gemeten hoeveel productie en personeelsinzet daadwerkelijk is gerealiseerd. Deze gegevens kunnen weer gebruikt worden om toekomstige voorspellingen nauwkeuriger te maken.

Opdracht

Info Support ontwikkelt software voor haar klanten om personeelsplanningen te maken. Door die software beschikt Info Support over datasets van retailers die gebruikt kunnen worden voor dit project. Analyseer deze datasets. Onderzoek welke modellen gebruikt kunnen worden voor de verschillende voorspellingen.

Het doel is daarbij de prognose en de personeelsuren (wat twee voorspellingen zijn) te combineren tot een directe voorspelling. Dus op basis van het verleden voorspellen hoeveel personeel nodig is in de komende periode. Door deze twee stappen samen te voegen tot een directe stap verwachten we de nauwkeurigheid van de planningen te verhogen. Je oplossing moet zich continue kunnen aanpassen en verbeteren om te leren van veranderende omstandigheden.

Lever een onderzoek op dat een personeelsplanning kan voorspellen voor een periode in de toekomst. Implementeer en valideer je oplossing. Lever een analyse op van de datasets. Train voorspellende modellen voor de personeelsplanning en valideer deze modellen.
Zorg er ook voor dat de voorspellende modellen zich continue aanpassen op basis van nieuwe data en veranderende omstandigheden. Zo kunnen de modellen leren van veranderingen door de tijd heen.

Benodigde kennis en/of interesse

Data Science, Machine Learning, Business Intelligence

afbeelding Organiseer het!

Organiseer het!

afbeelding Start je carrière

Start je carrière

afbeelding Get Smarter Magazine

Get Smarter Magazine

afbeelding Info Support Open Source

Info Support Open Source