Persoonlijk contact door virtuele accountmanager

Een virtuele accountmanager die zorgt voor meer persoonlijk contact? Dat klinkt als dronkemanslogica. Maar als je bedenkt dat een accountmanager veel tijd kwijt is aan administratief werk dat een virtuele collega hem uit handen kan nemen, houdt hij daarmee meer tijd over voor persoonlijk contact! Ga jij de uitdaging aan dit voor een grote Nederlandse bierbrouwer te realiseren met een app waarbij AI wordt ingezet? Lees dan meer!

Neem contact op met

Meer informatie

Deze opdracht voer je uit voor de afdeling ‘Out of Home’ van een Nederlandse bierbrouwer. Deze afdeling richt zich op onder andere bars, cafés en restaurants waar diverse bekende biermerken worden geschonken.

Om de kwaliteitservaring van het biermerk hoog te houden, bezoeken accountmanagers van de brouwer deze ondernemingen regelmatig. Dit is een belangrijk contactmoment voor zowel de accountmanager als de ondernemer. Hierbij komen veel administratieve werkzaamheden kijken, die de accountmanagers op een tablet in een maatwerkapplicatie gekoppeld aan Microsoft Dynamics uitvoeren. Om de afspraak persoonlijker te maken, het gesprek is tenslotte het belangrijkste, is het automatiseren van de administratie je doel tijdens deze opdracht.

De opdracht

Je onderzoekt welke functionaliteiten van de app makkelijker uitgevoerd kunnen worden zodat de accountmanager meer tijd over heeft voor het gesprek met de ondernemer. Denk hierbij aan:

  • Met behulp van AI het automatisch herkennen en tellen van de aanwezige merken.
  • Met sensoren of camerabeelden automatisch kwaliteitscontroles uitvoeren.
  • Op basis van data een advies van producten geven.

Je bewijst deze functionaliteit met een Proof of Concept.

Benodigde technieken en/of kennis

  • .NET
  • Mobile Development
  • Continuous Delivery
  • AI
afbeelding Organiseer het!

Organiseer het!

afbeelding Start je carrière

Start je carrière

afbeelding Get Smarter Magazine

Get Smarter Magazine

afbeelding Info Support Open Source

Info Support Open Source