Plug ’n play datamigratie framework

Veel bedrijven maken met de regelmaat van de klok datamigraties door. Je kunt je voorstellen dat dat nogal wat voeten in aarde heeft, vooral als goede tooling ontbreekt. Zou jij graag tijdens je afstudeerperiode in de wereld van GraphQL duiken en bedenken hoe je nieuwe bronnen zo eenvoudig mogelijk ontsluit zonder de codebase aan te passen? Dan ben jij de data-enthousiasteling waar wij naar op zoek zijn!

Neem contact op met

Meer informatie

Deze opdracht voer je uit voor een opdrachtgever van Info Support die marktleider is in de zakelijke markt op het gebied van internet, telecom en televisie. Gedurende het jaar heeft het bedrijf veel verschillende soorten migraties doorgemaakt en het is vrijwel zeker dat er in de toekomst nog vele migraties zullen volgen.

Aan jou de opdracht om de complexiteit, tijdsduur en foutgevoeligheid die komt kijken bij het migreren van grote sets van data te verkleinen. Bij voorkeur kan de opdrachtgever op eenvoudige wijze bijsturen wanneer iets misgaat en is er in zo’n geval voldoende informatie beschikbaar.

De opdracht

Tijdens je afstudeeropdracht bouw je een framework waarmee data uit verschillende bronnen gemigreerd kan worden, rekening houdend met rollback, logging, ‘on the fly’ aanpassingen, pauzeren of annuleren, workflows en natuurlijk de performance van de migratie. Je onderzoekt of GraphQL een geschikte techniek is om de grote verscheidenheid aan bronnen te ontsluiten en migraties uit te voeren. Je bedenkt hoe nieuwe bronnen zo eenvoudig mogelijk ontsloten kunnen worden zonder dat hiervoor de codebase hoeft te worden aangepast. Jouw oplossing zorgt ervoor dat een aanpassing ‘on the fly’ kan worden gedaan en is dus echt ‘plug ’n play’.

Benodigde technieken en/of kennis

  • .NET
  • Data Solutions
  • Datastorage
  • Web API’s
afbeelding Organiseer het!

Organiseer het!

afbeelding Start je carrière

Start je carrière

afbeelding Get Smarter Magazine

Get Smarter Magazine

afbeelding Info Support Open Source

Info Support Open Source