Realtime reporting met Stryker mutation testing

De kwaliteit van code is erg belangrijk. Dit wordt gecheckt door unittests. Stryker, een open source mutation testing framework, geeft een goed inzicht maar helaas niet realtime. Onderzoek de beste techniek om realtime feedback te geven op een mutation testing proces. De oplossing moet onafhankelijk van een specifiek mutation testing framework werken en schaalbaar zijn.

Neem contact op met

Meer informatie

Info Support is de maintainer van Stryker Mutator, of simpelweg ‘Stryker’. Stryker maakt kleine wijzigingen in je productiecode. Een `>` teken verandert bijvoorbeeld in een `>=` teken. Er ontstaat dan een mutant. Hierna voert het framework je tests uit. Als ten minste 1 test faalt, dan is de mutant killed. Slagen al je tests, dan is de mutant survived. Het percentage van killed mutants wordt de mutation score genoemd. Hoe hoger de mutation score, hoe effectiever je unittests.

Een nadeel van mutation testing is dat het tijdrovend is. Doorgaans worden je tests voor iedere mutant (deels) opnieuw uitgevoerd. Een rapport is daardoor soms pas na enkele uren beschikbaar. Realtime feedback is natuurlijk beter. Jij gaat dit realiseren tijdens jouw onderzoek.

De opdracht

Je onderzoekt de beste techniek om realtime feedback te geven op een mutation testing proces. De oplossing moet onafhankelijk van een specifiek mutation testing framework werken en schaalbaar zijn. Je ontwikkelt een Proof of Concept en laat zien dat het werkt door de realtime rapportage te implementeren in ten minste één mutation testing framework. Bij voorkeur is het te integreren in het Stryker Dashboard.

Benodigde technieken en/of kennis

  • Testen
  • Stryker
  • Mutation testing
afbeelding Organiseer het!

Organiseer het!

afbeelding Start je carrière

Start je carrière

afbeelding Get Smarter Magazine

Get Smarter Magazine

afbeelding Info Support Open Source

Info Support Open Source