Realtime Visualisatie van Virtual Machines in Azure en On-Premise

Bij het Professional Development Center (PDC) van Info Support draaien honderden virtuele machines. Inzicht in de operationele status van alle machines is echter beperkt. Ga jij hiermee aan de slag tijdens je afstudeerperiode en onderzoek je de mogelijkheden om via verschillende datastromen en architecturen een goed overzicht te realiseren?

Neem contact op met

Meer informatie

Binnen het Professional Development Center (PDC) van Info Support zijn voor verschillende klanten omgevingen opgesteld. Per omgeving zijn 100+ virtuele machines in gebruik als ontwikkelwerkplek en als build server. Daarnaast is het PDC bezig met een transitie om in Azure werkplekken te gaan hosten.

Klanten betalen per virtuele machine, maar het is niet altijd duidelijk welke machines nog gebruikt worden en of alle machines nog online zijn. Daarnaast is er beperkt inzicht in de capaciteit van machines (hoeveel % CPU/schijf op dit moment in gebruik is). Inzicht hierin is belangrijk, zeker in Azure, omdat daar per minuut/uur betaald wordt. Aan jou de taak tijdens je afstudeeropdracht om dit inzicht te realiseren!

Onderzoek

Tijdens jouw afstudeerperiode onderzoek je de mogelijkheden om via verschillende datastromen en architecturen een overzicht te maken van de operationele status van de machines. Je zoekt naar een oplossing die zowel On-Premise werkt als in Azure. Voor On-Premise onderzoek je of bestaande tools kunnen worden ingezet om meer inzicht te verkrijgen.

Je gaat deze opdracht samen met iemand van Info Support verder uitwerken. Dit met als doel om tot een definitieve afstudeeropdracht, compleet met deliverables, te komen die bij jou past! Wij zien graag dat je afstudeerperiode een onvergetelijke tijd wordt en een mooie start van jouw carrière. Jouw ontwikkeling staat centraal en daar bieden we je bij Info Support alle ruimte voor!

Benodigde technieken en/of kennis

  • JAVA
  • .NET
  • Infra
  • Web-scale
  • Big Data & Algorithms
  • Continuous Delivery
  • Azure

Extra informatie

Bij Info Support doorloop je als sollicitant de volgende stappen: kennismakingsgesprek, E-assessment, selectiegesprek en contractondertekening.

afbeelding Organiseer het!

Organiseer het!

afbeelding Start je carrière

Start je carrière

afbeelding Get Smarter Magazine

Get Smarter Magazine

afbeelding Info Support Open Source

Info Support Open Source