Reizen met OV 2.0 – nieuwe betaalmethode

Ook jij hebt ongetwijfeld wel eens met het openbaar vervoer gereisd. Heb je je daarbij weleens afgevraagd of het huidige systeem van betalen door in- en uit te checken niet anders kan? En heb je daar zelfs wel ideeën over? Wij dagen je uit om tijdens je afstudeeropdracht je steentje hieraan bij te dragen!

Neem contact op met

Meer informatie

Onze opdrachtgever is verantwoordelijk voor de productie en distributie van 25 miljoen OV-chipkaarten en bijbehorende verwerking van 2,3 miljard transacties per jaar. Hij is op zoek naar een nieuwe betaalmethode binnen het openbaar vervoer. Hiermee hoopt de opdrachtgever het reizen (van aankoop tot uitcheck) zo efficiënt, voordelig en gemakkelijk mogelijk te maken, zonder bij elke vervoerder afzonderlijk in- en uit te hoeven checken.

Is het mogelijk om, zonder OV-chipkaart, op basis van plaatsbepaling op de mobiele telefoon in- en uit te checken en te betalen in het openbaar vervoer, waarbij het niet uitmaakt met welke vervoerder je reist? Jij gaat tijdens je afstuderen met dit vraagstuk aan de slag!

Onderzoek

Tijdens je afstudeeropdracht onderzoek je en toon je middels een Proof of Concept aan of het mogelijk is om op basis van plaatsbepaling op je mobiele telefoon in- en uit te checken. Of wellicht een stap verder: hoeft er mogelijk helemaal niet meer te worden in- of uitgecheckt en betaald, ongeacht welke vervoerder je gebruikt? Je houdt hierbij rekening met de huidige privacywetgeving. Steekwoorden waar je aan kunt denken tijdens je onderzoek zijn: Bluetooth beacons, LoRA en touch in/touch out.

Je gaat deze opdracht samen met iemand van Info Support verder uitwerken. Dit met als doel om tot een definitieve afstudeeropdracht, compleet met deliverables, te komen die bij jou past! Wij zien graag dat je afstudeerperiode een onvergetelijke tijd wordt en een mooie start van jouw carrière. Jouw ontwikkeling staat centraal en daar bieden we je bij Info Support alle ruimte voor!

Benodigde technieken en/of kennis

  • IoT
  • Mobile Development

Extra informatie

Bij Info Support doorloop je als sollicitant de volgende stappen: kennismakingsgesprek, E-assessment, selectiegesprek en contractondertekening.

afbeelding Organiseer het!

Organiseer het!

afbeelding Start je carrière

Start je carrière

afbeelding Get Smarter Magazine

Get Smarter Magazine

afbeelding Info Support Open Source

Info Support Open Source