Self-service and automation op de datacenter infrastructuur bij Managed Services

Ga jij de uitdaging aan om een software defined datacenter nog verder te automatiseren en stabiliseren? Vind jij dat alle acties vanuit de klant bestuurd en automatisch uitgevoerd zouden moeten worden? Dan is deze afstudeeropdracht iets voor jou! .

Neem contact op met

Meer informatie

Een software defined datacenter is een complexe omgeving met verschillende componenten. Denk hierbij aan network-, backup-, storage en bijvoorbeeld compute componenten. Al deze onderdelen moeten feilloos samenwerken om een stabiele omgeving te kunnen garanderen. Voor het aanpassen van instellingen of het bouwen van uitbreidingen is een centrale regie en coördinatie essentieel.

Binnen Info Support zijn we op zoek naar de volgende verbeterslag voor software defined datacenter. Door de huidige beheerstaken en klantverzoeken (verder) te automatiseren, maar vooral door deze in een centraal beheersbaar platform neer te zetten ontstaat er een eenduidige werkwijze in de aansturing van het software defined datacenter. Welke frameworks en/of oplossingen zijn hiervoor het meest geschikt?

In deze afstudeeropdracht onderzoek je of het gebruik van een framework bij kan dragen in het verder én eenduidig automatiseren van dagelijkse handelingen.

Onderzoek

Voor het nog verder stabiliseren, sneller doorvoeren en eenduidiger werken op de datacenter infrastructuur zijn we op zoek naar een oplossing (mogelijk in de vorm van een framework) die naast een self-service portaal ook automation regisseert. Welke handelingen zijn het meest geschikt voor verdere automatisering, welke oplossingen zijn er beschikbaar en dekken onze behoefte het best? Jouw afstudeeronderzoek dient hier antwoorden op te geven. Je bewijst hierbij de werking van je keuze. Laat aan de hand van een Proof-of-Concept zien wat het framework kan en laat 3 veelvoorkomende handelingen door het systeem uitvoeren. Laat deze handelingen geïnitieerd worden vanuit een self-service portaal.

Je gaat deze opdracht samen met iemand van Info Support verder uitwerken. Dit met als doel om tot een definitieve afstudeeropdracht, compleet met deliverables, te komen die bij jou past! Wij zien graag dat je afstudeerperiode een onvergetelijke tijd wordt en een mooie start van jouw carrière. Jouw ontwikkeling staat centraal en daar bieden we je bij Info Support alle ruimte voor!

Benodigde kennis & Interesse

  • Goede kennis van Windows Server, networking en storage.
  • Kennis van Microsoft System Center, scripting talen en datacenter infrastructuur is een pre.

Extra informatie

Bij Info Support doorloop je als sollicitant de volgende stappen: kennismakingsgesprek, E-assessment, selectiegesprek en contractondertekening.

Het tempo van de procedure bepaal jij. Zo mag je er rustig de tijd voor nemen, maar alles kan ook op een dag plaatsvinden; van kennismaking tot contractondertekening. We horen graag wat jouw voorkeur heeft.

afbeelding Organiseer het!

Organiseer het!

afbeelding Start je carrière

Start je carrière

afbeelding Get Smarter Magazine

Get Smarter Magazine

afbeelding Info Support Open Source

Info Support Open Source