Server agnostic application testing

Ben jij geïnteresseerd in applicatie-infrastuctuur en alles wat daarbij komt kijken? Klinkt het jou als een uitdaging om tijdens je afstudeeropdracht een oplossing te onderzoeken waarmee softwareontwikkelaars hun applicaties op een eenvoudige manier tijdelijk kunnen hosten, zodat ze integratietesten kunnen draaien? Lees dan meer!

Neem contact op met

Meer informatie

Het Professional Development Center (PDC) van Info Support levert een platform voor ontwikkelaars om op te werken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan virtual machines, version control, proces management en build servers. Zo’n 5000 softwareontwikkelaars gebruiken dit platform voor hun dagelijkse werkzaamheden.

Deze ontwikkelaars willen regelmatig applicatie- en integratietesten tegen hun applicatie aandraaien. Dit vereist behoorlijk wat infrastructuur, wat allemaal onderhouden moet worden, terwijl de applicatie misschien maar een uur of twee per dag nodig is. Het onderhouden van een hele server hiervoor is behoorlijk duur in kosten en in beheer.

Onderzoek

Tijdens je afstudeeropdracht ga je op zoek naar een oplossing waarmee softwareontwikkelaars hun applicaties op een eenvoudige manier tijdelijk kunnen hosten, zodat ze integratietesten kunnen draaien. Je onderzoekt hoe dit zodanig is in te vullen dat ze op een veilige manier op een gedeeld cluster terecht kunnen. Je adviseert het PDC over belangrijke keuzes zoals het draaien van een eigen cluster op onze hosted omgeving of het afnemen van een cloud provider. Ten slotte maak je Proof of Concept voor een klant om tijdelijk zijn applicatie neer te zetten en te testen via zijn build server, waarna het weer opgeruimd wordt.

Je gaat deze opdracht samen met iemand van Info Support verder uitwerken. Dit met als doel om tot een definitieve afstudeeropdracht, compleet met deliverables, te komen die bij jou past! Wij zien graag dat je afstudeerperiode een onvergetelijke tijd wordt en een mooie start van jouw carrière. Jouw ontwikkeling staat centraal en daar bieden we je bij Info Support alle ruimte voor!

Benodigde technieken en/of kennis

  • Java
  • .NET
  • Applicatie-infrastructuur
  • Continuous Delivery

Extra informatie

Bij Info Support doorloop je als sollicitant de volgende stappen: kennismakingsgesprek, E-assessment, selectiegesprek en contractondertekening.

afbeelding Organiseer het!

Organiseer het!

afbeelding Start je carrière

Start je carrière

afbeelding Get Smarter Magazine

Get Smarter Magazine

afbeelding Info Support Open Source

Info Support Open Source