Terug naar overzicht

Serverless Architecture Visualizer: Master the chaos

Software met tientallen, soms wel honderden services: ze zorgen regelmatig voor grote storingen door de uitval van enkele kritieke componenten. De intrede van serverless architectures maakt de problemen alleen maar groter. Niemand heeft echt overzicht meer. Wil jij je steentje bijdragen aan het oplossen van deze problemen en een methode ontwikkelen om gedistribueerde applicatiearchitecturen te analyseren en te visualiseren, zodat afhankelijkheden realtime inzichtelijk zijn? Lees dan zeker meer!

Neem contact op met

Meer informatie

De afgelopen decennia hebben organisaties software ontwikkeld met tientallen, soms wel honderden services. Het gebeurt regelmatig dat zij grote storingen ervaren door de uitval van enkele kritieke componenten. Vaak blijkt dit achteraf goed te voorkomen.

Door toenemende distributie in onze softwarearchitecturen onder invloed van web-scale en microservices wordt het steeds complexer om inzicht te krijgen in de kwaliteit van de architectuur en de afhankelijkheden tussen services. Deze afhankelijkheden zijn vaak indirect, abstract, en runtime losgekoppeld.

De intrede van serverless architectures, waarbij kleine functionele bouwblokken (nog fijnmaziger) worden gebruikt voor de bouw van services en applicaties, vergroot deze problemen. Niemand heeft echt overzicht, niemand weet echt of kritieke of cruciale systemen zijn ontstaan met single points of failure.

Jij gaat in deze opdracht je steentje bijdragen aan het oplossen van deze problemen.

Onderzoek

Je onderzoekt en ontwikkelt een methode om gedistribueerde applicatiearchitecturen te analyseren en te visualiseren, zodat afhankelijkheden realtime inzichtelijk zijn.

Bij de analyse houd je rekening met:

  • Native cloud (Azure/Amazon) ondersteuning van serverless architectures;
  • Analyse van registries (DNS, Docker Registry, etc.);
  • Ondersteuning van verschillende transportprotocollen (queueing, http);
  • Opbouw van een afhankelijkheidsgraad;
  • Visualisatie van architectuur (realtime).

Je gaat deze opdracht samen met iemand van Info Support verder uitwerken. Dit met als doel om tot een definitieve afstudeeropdracht, compleet met deliverables, te komen die bij jou past! Wij zien graag dat je afstudeerperiode een onvergetelijke tijd wordt en een mooie start van jouw carrière. Jouw ontwikkeling staat centraal en daar bieden we je bij Info Support alle ruimte voor!

Benodigde technieken en/of kennis

  • web-scale IT
  • cloud
  • registries (DNS, Docker Registry)
  • serverless architectures

Extra informatie

Bij Info Support doorloop je als sollicitant de volgende stappen: kennismakingsgesprek, E-assessment, selectiegesprek en contractondertekening.

Het tempo van de procedure bepaal jij. Zo mag je er rustig de tijd voor nemen, maar alles kan ook op een dag plaatsvinden; van kennismaking tot contractondertekening. We horen graag wat jouw voorkeur heeft.

afbeelding Organiseer het!

Organiseer het!

afbeelding Start je carrière

Start je carrière

afbeelding Ode aan de IT'er

Ode aan de IT'er

afbeelding Get Smarter Magazine

Get Smarter Magazine