Serverless microservice with Azure Functions 2.0

Steeds meer bedrijven omarmen concepten als serverless computing en microservices architecturen voor bestaande of nieuwe applicaties. De infrastrurele flexibiliteit en de mogelijkheden zijn enorm, maar vereisen vaak een grote financiële- en kennisinvestering. Ga jij de uitdaging aan om te onderzoeken welke besparingen er mogelijk zijn met de inzet van Azure Functions als microservices implementatie? Lees dan meer over deze afstudeeropdracht!

Neem contact op met

Meer informatie

De overstap naar serverless computing en microservices architecturen gaat vaak gepaard met het containeriseren en in de cloud plaatsen van bestaande of nieuwe applicaties. Deze containers worden uitgerold door continuous delivery tooling, zoals bijvoorbeeld spinneaker, georkestreerd door Kubernetes en communiceren veelal via message brokers met elkaar. De infrastructurele flexibiliteit en de mogelijkheden zijn enorm, maar vereisen vaak initieel een grote financiële- en kennisinvestering.

Bij serverless computing wordt code rechtstreeks gedeployed naar de cloud. Deze code wordt vervolgens automatisch uitgevoerd wanneer er nieuwe berichten in een queue worden geplaatst. Azure Functions is Microsofts antwoord op serverless computing. Met de komst van Azure Functions 2.0 zou het mogelijk moeten zijn om serverless computing ook buiten Azure in bijvoorbeeld een Kubernetes omgeving in te zetten. De angst voor een vendor lock-in neemt daardoor af, waardoor het interessanter wordt voor klanten.

Onderzoek

Tijdens jouw afstudeeronderzoek ga jij je verdiepen in deze concepten en zoek je uit welke besparingen er mogelijk zijn met de inzet van Azure Functions als microservices implementatie. Je kijkt daarnaast welke tekortkomingen er mogelijk zijn. Middels prototypes toon je de verschillen tussen een ‘standaard’ (door de meeste klanten gekozen implementatie) en een serverless implementatie van microservices in de praktijk aan.

Je gaat deze opdracht samen met iemand van Info Support verder uitwerken. Dit met als doel om tot een definitieve afstudeeropdracht, compleet met deliverables, te komen die bij jou past! Wij zien graag dat je afstudeerperiode een onvergetelijke tijd wordt en een mooie start van jouw carrière. Jouw ontwikkeling staat centraal en daar bieden we je bij Info Support alle ruimte voor!

Benodigde technieken en/of kennis

  • Serverless computing
  • Microservices Architectuur
  • Event-driven architectuur
  • Software containerisatie

Extra informatie

Bij Info Support doorloop je als sollicitant de volgende stappen: kennismakingsgesprek, E-assessment, selectiegesprek en contractondertekening.

afbeelding Organiseer het!

Organiseer het!

afbeelding Start je carrière

Start je carrière

afbeelding Get Smarter Magazine

Get Smarter Magazine

afbeelding Info Support Open Source

Info Support Open Source