Slimme beschikbaarheidsmeting

In de wereld van monitoring en beheer ga je met uptime alleen de oorlog tegenwoordig niet meer winnen. Door de inzet van microservice architecturen en complexe koppelingen kan jouw systeem weliswaar ‘up’, maar evengoed niet beschikbaar zijn, bijvoorbeeld door afhankelijkheden die niet correct functioneren. Zie jij het als een uitdaging om dergelijke afhankelijkheden geautomatiseerd in kaart te brengen en zo een meetpunt te generen voor onze monitoring oplossingen? Lees dan snel meer!

Neem contact op met

Meer informatie

Opdrachtgevers willen graag inzicht in de daadwerkelijke beschikbaarheid van hun applicatie. Het groeiend aantal interne (microservices, databases) en externe (integratiekoppelingen) afhankelijkheden zorgen ervoor dat alleen uptime geen betrouwbare metriek is voor het bepalen van de beschikbaarheid.

Tijdens deze opdracht focus je je op het geautomatiseerd in kaart brengen van afhankelijkheden (zowel intern als extern) van een applicatie en het generen van een meetpunt voor onze monitoring oplossingen. Dit meetpunt toont of een applicatie beschikbaar (lees: correct functioneert) of niet.

Onderzoek

Gedurende jouw afstudeeropdracht onderzoek je welke afhankelijkheden van invloed zijn op de beschikbaarheid van een applicatie en hoe je dit meet, waarbij niet essentiële componenten geautomatiseerd geclassificeerd worden.

Je realiseert een Proof of Concept om generiek in te zetten in de applicaties van onze opdrachtgevers, die, door het meten van de beschikbaarheid van de afhankelijkheden, laat zien of een applicatie beschikbaar is of niet.

Je gaat deze opdracht samen met iemand van Info Support verder uitwerken. Dit met als doel om tot een definitieve afstudeeropdracht, compleet met deliverables, te komen die bij jou past! Wij zien graag dat je afstudeerperiode een onvergetelijke tijd wordt en een mooie start van jouw carrière. Jouw ontwikkeling staat centraal en daar bieden we je bij Info Support alle ruimte voor!

Benodigde technieken en/of kennis

  • .NET
  • Data Solutions
  • Infra
  • Continuous Inspection
  • Continuous Delivery

Extra informatie

Bij Info Support doorloop je als sollicitant de volgende stappen: kennismakingsgesprek, E-assessment, selectiegesprek en contractondertekening.

afbeelding Organiseer het!

Organiseer het!

afbeelding Start je carrière

Start je carrière

afbeelding Get Smarter Magazine

Get Smarter Magazine

afbeelding Info Support Open Source

Info Support Open Source