Smells like team spirit

Ben jij niet alleen bezig met het schrijven van code die er toe doet, maar ben jij je er ook van bewust hoe impact vaak gemaakt wordt in een goed en sfeervol team? De afstudeeropdracht ‘Smells like team spirit’ biedt jou tijdens je afstuderen het beste van beide werelden!

Neem contact op met

Meer informatie

Binnen een team is het belangrijk dat de sfeer onderling goed is. Hierdoor wordt commitment gecreëerd en wordt er beter samen gewerkt. Dit komt de kwaliteit van het product ten goede.

Bij outsourced teams is het soms lastig te bepalen hoe goed het team in zijn vel zit. Door de afstand en cultuurverschillen is het mogelijk dat er openheid ontbreekt. Dit zorgt ervoor dat er laat of niet bijgestuurd kan worden en er onderlinge conflicten kunnen ontstaan binnen het team.

Als software-ontwikkelbedrijf zijn wij constant op zoek naar manieren om processen te automatiseren. Ook hier vragen wij ons af of we op basis van gegevens uit ontwikkeltools kunnen bepalen wat de stemming binnen het team is. Wat is de ontwikkeling van de stemming binnen een team en wat is het effect hiervan op de resultaten? Denk bijvoorbeeld aan analyse op het commitgedrag, de teksten in commits, pull requests, discussies in userstories, etc.

Opdracht

Binnen Info Support is veel data beschikbaar van projecten die in het verleden zijn uitgevoerd. Gebruik deze data om onderzoek te doen naar verschillende soorten input en tools die we kunnen gebruiken om de stemming in een team zo goed mogelijk te bepalen. Kijk daarnaast of er een voorspelling gedaan kan worden van het effect op het teamresultaat zodra de stemming in het team om dreigt te slaan. Denk bijvoorbeeld aan Azure Cognitive Services, Text Analytics API en Machine Learning.

Bouw een proof of concept, waarin data uit verschillende ontwikkeltools op een generieke manier kan worden opgehaald. Agregeer en analyseer deze data om een inschatting te doen van de stemming binnen het team. Gebruik data van historische projecten om het proof of concept te testen.

Benodigde technieken en/of interesses

  • .NET
  • Continuous Delivery

Extra informatie

Bij Info Support doorloop je als sollicitant de volgende stappen: kennismakingsgesprek, E-assessment, selectiegesprek en contractondertekening.

afbeelding Organiseer het!

Organiseer het!

afbeelding Start je carrière

Start je carrière

afbeelding Get Smarter Magazine

Get Smarter Magazine

afbeelding Info Support Open Source

Info Support Open Source