Sticky notes digitaliseren middels tekst- of spraakherkenning

Heb je weleens gezien hoe een vergaderruimte eruit ziet na een retrospective? Dan is het beeld van overvolle whiteboards en muren vol sticky notes jou wel bekend. Hoe handig zou het zijn als de digitalisering van al die notities geautomatiseerd zou kunnen worden? Als je voor deze afstudeeropdracht kiest, kun jij het jezelf en je IT-collega’s in de toekomst een heel stuk makkelijker maken!

Neem contact op met

Meer informatie

Bij Info Support, maar ook bij veel van onze opdrachtgevers worden regelmatig retrospectives gehouden. Hierbij komt veel tekst op een whiteboard terecht, of komt de muur vol te hangen met sticky notes. Ook zijn er analoge Scrum boards waar veel met sticky notes gewerkt wordt. Later is echter niet eenvoudig te herleiden wat er in de retrospective behandeld is, en het analoge Scrum board is niet van buitenaf benaderbaar en ook niet beschikbaar om later op terug te kijken. Het overtypen van alles wat opgeschreven is, wordt ervaren als dubbel werk.

Door tekst- en/of spraakherkenning toe te passen bij de retrospectives kan de digitalisering geautomatiseerd worden. Zo zou het bijvoorbeeld heel handig zijn als de actiepunten uit de retrospective direct taken op het Scrum board worden, waarbij tevens het bijbehorende probleem en alles wat hierover gezegd is, gekoppeld is. Ook zou het mooi zijn om het analoge Scrum board live te kunnen interpreteren en digitaliseren. Welke technieken hiervoor gebruikt kunnen worden en welke implicaties dit met zich meebrengt? Hiermee ga jij aan de slag!

Onderzoek

Allereerst onderzoek je welke technieken gebruikt kunnen worden voor tekst- en spraakherkenning (middels foto, video en geluid) en of deze technieken betrouwbaar genoeg zijn om de geschreven en gesproken teksten automatisch te digitaliseren. Vervolgens bouw je met een of meerdere van deze technieken een applicatie voor Info Support teams om te gebruiken tijdens hun sprints. Bij deze applicatie kun je denken aan het digitaliseren van sticky notes naar taken op het Scrum board, maar dit kan bijvoorbeeld ook worden toegepast voor het automatisch digitaliseren van een analoog Scrum board op basis van live videoanalyse.

Je gaat deze opdracht samen met iemand van Info Support verder uitwerken. Dit met als doel om tot een definitieve afstudeeropdracht, compleet met deliverables, te komen die bij jou past! Wij zien graag dat je afstudeerperiode een onvergetelijke tijd wordt en een mooie start van jouw carrière. Jouw ontwikkeling staat centraal en daar bieden we je bij Info Support alle ruimte voor!

Benodigde technieken en/of kennis

  • .NET
  • IoT
  • Mobile development

Extra informatie

Bij Info Support doorloop je als sollicitant de volgende stappen: kennismakingsgesprek, E-assessment, selectiegesprek en contractondertekening.

afbeelding Organiseer het!

Organiseer het!

afbeelding Start je carrière

Start je carrière

afbeelding Get Smarter Magazine

Get Smarter Magazine

afbeelding Info Support Open Source

Info Support Open Source