Transparantie van voedselkeurmerken door inzet van blockchain

De voedingsketen vraagt meer en meer om transparantie en eerlijke communicatie over de oorsprong van producten. Blockchain wordt in dit kader vaak genoemd als goede oplossing. Als afstudeerder bewijs jij dat dit ook daadwerkelijk het geval is en zet je jouw skills in voor meer transparantie bij voedselkeurmerken.

Neem contact op met

Meer informatie

In de voedingsindustrie is vaak sprake van een keten van producent (bijv. een boerenbedrijf) tot consument. Door allerlei ontwikkelingen, hebben de diverse partijen in die keten, en in toenemende mate de consument, behoefte aan transparantie. De consument wil steeds vaker een goed en eerlijk product. De consument wil weten hoe het dier, waarvan zijn eten afkomstig is, heeft geleefd of wat er allemaal met zijn salade is gebeurd. Hiervoor zijn er diverse keurmerken in het leven geroepen, zoals het ‘beter-leven’-keurmerk. Maar als er op een verpakking drie ‘beter-leven’-sterren staan, heeft het dier in kwestie dan ook werkelijk een goed leven gehad?

De opdracht

In dit soort vraagstukken van transparantie in de voedingsketen, wordt vaak blockchain als oplossing genoemd. De vraag die we jou stellen is of dit ook een goede oplossing is. Onderzoek daarom met welke blockchain-implementatie én architectuur je een effectieve oplossing voor dit probleem kunt implementeren. Daarbij toon je aan de hand van een proof-of-concept  aan dat deze oplossing daadwerkelijk werkt.

Je gaat deze opdracht samen met iemand van Info Support verder uitwerken. Dit met als doel om tot een definitieve afstudeeropdracht, compleet met deliverables, te komen die bij jou past! Wij zien graag dat je afstudeerperiode een onvergetelijke tijd wordt en een mooie start van jouw carrière. Jouw ontwikkeling staat centraal en daar bieden we je bij Info Support alle ruimte voor!

Benodigde technieken en/of kennis

  • Blockchain
  • Software & Architecture
afbeelding Organiseer het!

Organiseer het!

afbeelding Start je carrière

Start je carrière

afbeelding Get Smarter Magazine

Get Smarter Magazine

afbeelding Info Support Open Source

Info Support Open Source