Treinen op tijd laten rijden met hulp van een smartwatch

Heb jij een sterke interesse voor Internet of Things? En ga je met behulp van IoT aan de slag om de treinen beter op tijd te laten rijden? Uitdagend? Lees dan snel meer!

Neem contact op met

Meer informatie

Bij NS is op tijd rijden een hot topic. De treinen rijden in tienden van minuten en om dit goed te kunnen regelen moet de hoofdconducteur precies weten hoe laat hij/zij de vertrekprocedure in gang moet zetten.
Een hoofdconducteur mag tijdens de vertrekprocedure niet op zijn/haar telefoon kijken. Daardoor lijkt de smartwatch de voor de hand liggende oplossing voor het bekijken van de tijd. Maar buiten de vertrektijd komt er meer kijken bij de vertrekprocedure. Bijvoorbeeld of er een vertreksein aanwezig is, of het station een bocht bevat en of er een sleutelkastje aanwezig is om de slagbomen te laten dalen. Jij gaat aan de slag met een app om de procedure te ondersteunen!

Onderzoek

Tijdens je afstudeeropdracht doe je onderzoek naar tijdsynchronisatie op de smartwatch (bijvoorbeeld NTP). Je ontwikkelt een app voor een smartwatch die het vertrekproces ondersteunt. De vertrektijd is hierbij van belang, maar ook alle acties die gedaan moeten worden voor vertrek moeten inzichtelijk worden gemaakt.

Je gaat deze opdracht samen met iemand van Info Support verder uitwerken. Dit met als doel om tot een definitieve afstudeeropdracht, compleet met deliverables, te komen die bij jou past! Wij zien graag dat je afstudeerperiode een onvergetelijke tijd wordt en een mooie start van jouw carrière. Jouw ontwikkeling staat centraal en daar bieden we je bij Info Support alle ruimte voor!

Benodigde technieken en/of interesses

  • Internet of Things (IoT)
  • Mobile development

Extra informatie

Bij Info Support doorloop je als sollicitant de volgende stappen: kennismakingsgesprek, E-assessment, selectiegesprek en contractondertekening.

Het tempo van de procedure bepaal jij. Zo mag je er rustig de tijd voor nemen, maar alles kan ook op een dag plaatsvinden; van kennismaking tot contractondertekening. We horen graag wat jouw voorkeur heeft.

afbeelding Organiseer het!

Organiseer het!

afbeelding Start je carrière

Start je carrière

afbeelding Get Smarter Magazine

Get Smarter Magazine

afbeelding Info Support Open Source

Info Support Open Source