Urenregistratie versimpelen

IT-consultants moeten vaak een ingewikkelde urenregistratie bijhouden, omdat elk (half) uurtje aan de klant verantwoord en gefactureerd moet worden. Iets waar je als IT’er niet veel tijd aan kwijt wilt zijn! Wil jij het leven van onze consultants gemakkelijker maken door een oplossing te ontwikkelen waarmee het bijhouden van gemaakte uren een stuk eenvoudiger wordt? Lees dan verder.

Neem contact op met

Meer informatie

Binnen Info Support houden de consultants wekelijks bij hoeveel uur ze per dag besteden aan welke werkzaamheden. Bij sommige consultants is dit zo simpel als 8-8-8-8-8 op een project, maar bij anderen is dit heel wat ingewikkelder. Denk bijvoorbeeld aan een ondersteunende afdeling, die telkens een half uur tot een uur bezig is met de ondersteuning van een bepaald project.

Hoe houd je dan, zonder al te veel moeite, bij hoeveel tijd er voor elke klant gefactureerd moet worden per week? Op dit moment is hiervoor geen algemeen gebruikte oplossing. De een gebruikt een Excel sheet, de ander houdt het direct bij in de urenregistratieapplicatie Coress en nog een ander schrijft het op. Hoe praktisch zou het zijn als er een laagdrempelige oplossing bestond om elke dag met zo min mogelijk moeite je uren te registreren? Jij gaat dit realiseren tijdens jouw afstudeerperiode!

Onderzoek

Tijdens jouw afstudeeropdracht onderzoek je de mogelijkheden van een oplossing waarmee het bijhouden van gemaakte uren voor Info Support consultants gemakkelijker wordt. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een time tracking kubus, app, desktopapplicatie of andere ondersteuning. Als de tijd dit toestaat, integreer je je oplossing met Coress, de urenadministratieapplicatie die Info Support gebruikt, zodat de bijgehouden uren hierin automatisch worden ingevuld.

Je gaat deze opdracht samen met iemand van Info Support verder uitwerken. Dit met als doel om tot een definitieve afstudeeropdracht, compleet met deliverables, te komen die bij jou past! Wij zien graag dat je afstudeerperiode een onvergetelijke tijd wordt en een mooie start van jouw carrière. Jouw ontwikkeling staat centraal en daar bieden we je bij Info Support alle ruimte voor!

Benodigde technieken en/of kennis

  • Java
  • .NET
  • IoT
  • Web-scale
  • Big Data & Algorithms

Extra informatie

Bij Info Support doorloop je als sollicitant de volgende stappen: kennismakingsgesprek, E-assessment, selectiegesprek en contractondertekening.

afbeelding Organiseer het!

Organiseer het!

afbeelding Start je carrière

Start je carrière

afbeelding Get Smarter Magazine

Get Smarter Magazine

afbeelding Info Support Open Source

Info Support Open Source