VR-visualisatie van een graph database

Ligt jouw interesse in zaken als Augmented en Virtual Reality en vraagstukken rondom grote hoeveelheden data? Dan is deze afstudeeropdracht echt iets voor jou! Combineer graph databases met AR/VR-technologie en maak het mogelijk om data met meerdere personen tegelijk te bekijken en te manipuleren, zodat data-analyse eenvoudiger wordt!

Neem contact op met

Meer informatie

De afgelopen jaren is de productie van data steeds meer toegenomen. Onder de noemer NoSQL (Not only SQL) ontwikkelden technologieën als Hadoop, MongoDB, Cassandra en Neo4j, zich dan ook snel. Neo4J bijvoorbeeld is een database waarin je de gegevens opslaat in een zogenaamd graph model, in Nodes in plaats van in tabellen. Deze Nodes worden met elkaar verbonden door middel van relaties. Relaties worden opgeslagen als pointers naar Nodes, waardoor het erg efficiënt is om deze relaties te behandelen.

Met de komst van driedimensionale Augmented/Virtual Reality-technologie komt er een dimensie bij om complexe datastructuren te visualiseren voor gebruikers. Ook bieden deze technieken de mogelijkheid om dezelfde data met meerdere personen tegelijk te bekijken en manipuleren. Jij gaat tijdens je afstudeeropdracht aan de slag met graph databases in combinatie met AR/VR-technologie en shared experience en giet dat in een 3D-visualisatie waarmee data nog beter kan worden geanalyseerd!

Onderzoek

Tijdens je afstudeeropdracht doe je onderzoek naar verschillende graph databases en hun kenmerken. Je kijkt hierbij naar kenmerken als licentiekosten, of ze open of gesloten zijn, de achterliggende techniek en typische toepassingsgebieden. Je kiest een probleem, bijvoorbeeld het in kaart brengen van de server en/of applicatiestructuur van een bedrijf, kiest een graph database en geeft deze een voorbeeldvulling. Vervolgens realiseer je een 3D-visualisatie met een AR/VR-bril, bijvoorbeeld de HoloLens.

Je zorgt hierbij dat de data kan worden gequeryd vanuit de HoloLens, of dat op basis van voice commands queries kunnen worden samengesteld. Je toont het resultaat op visueel aantrekkelijke manier met bij voorkeur enige animatie en zorgt dat meerdere gebruikers tegelijk het resultaat kunnen bekijken. Hierbij let je op oplossingen die om kunnen gaan met grote tot zeer grote datasets en resultaatsets. Je denkt tot slot na over de optie om te streamen vanaf bijvoorbeeld een laptop naar een device met minder power.

Je gaat deze opdracht samen met iemand van Info Support verder uitwerken. Dit met als doel om tot een definitieve afstudeeropdracht, compleet met deliverables, te komen die bij jou past! Wij zien graag dat je afstudeerperiode een onvergetelijke tijd wordt en een mooie start van jouw carrière. Jouw ontwikkeling staat centraal en daar bieden we je bij Info Support alle ruimte voor!

Benodigde technieken en/of kennis

  • Big Data & Algoritmes
  • Mobile Development
  • .NET
  • Augmented/Virtual Reality

Extra informatie

Bij Info Support doorloop je als sollicitant de volgende stappen: kennismakingsgesprek, E-assessment, selectiegesprek en contractondertekening.

Het tempo van de procedure bepaal jij!

afbeelding Organiseer het!

Organiseer het!

afbeelding Start je carrière

Start je carrière

afbeelding Get Smarter Magazine

Get Smarter Magazine

afbeelding Info Support Open Source

Info Support Open Source