When every second counts – Rode Kruis Noodhulpteam

In Nederland staan meer dan 1000 hulpverleners van het Rode Kruis dag en nacht paraat om bij een grootschalige calamiteit of ramp ingezet te worden voor hulpverlening aan slachtoffers. Bij dergelijke gebeurtenissen zijn veel partijen betrokken, zoals de brandweer, politie, ambulance en de gemeente. Goede communicatie is hierbij van cruciaal belang, maar door de hoge druk is het tijdens zo’n inzet lastig om de kwaliteit te garanderen. Wil jij je steentje bijdragen door te onderzoeken hoe de nieuwste mobiele en technische toepassingen het Rode Kruis noodhulpteam optimaal kunnen ondersteunen?

Neem contact op met

Meer informatie

Ook in ons dagelijks leven komt er veel informatie op ons af en die hoeveelheid neemt alleen maar toe; het is te veel om allemaal gelijk te kunnen verwerken. Om de informatiestroom te beheersen hebben we daarom geleerd ons op slechts gedeelten ervan te concentreren (focussen). Dit is in een noodsituatie des te belangrijker, maar ook erg moeilijk, omdat er geen tijd te verliezen is. Iedere seconde telt bij het helpen van kwetsbaren of gewonde mensen!

Informatie die binnenkomt bij hulpverleners wordt waar mogelijk opgeschreven of onthouden aan de hand van het METHANE-meldingsprotocol. Hoe mooi zou het zijn als we de noodhulpteams hierbij kunnen ondersteunen, door de nieuwste mobiele en technische toepassingen in te zetten?

Jij kunt hier je steentje aan bijdragen door te onderzoeken hoe bijvoorbeeld Language understanding, AI, Bot Framework, Voice to tekst, eenvoudige vragenlijsten, location awareness en navigatie-integratie het Rode Kruis noodhulpteam optimaal kunnen ondersteunen.

Onderzoek

Tijdens jouw afstudeeronderzoek duik je in de nieuwste mobiele en technische toepassingen, die het Rode Kruis noodhulpteam kunnen ondersteunen. Hierbij ga je op zoek naar antwoorden op onderzoeksvragen zoals bijvoorbeeld:

 • Welke technische mogelijkheden zijn beschikbaar voor adequate ondersteuning van het informatieproces voor het Rode Kruis noodhulpteam (usability, interfaces, services etc.)?
 • Hoe om te gaan worden met eventueel verminderde connectiviteit?
 • Hoe kan de communicatie intern extern zo efficiënt mogelijk verlopen?
  Met name Meldkamer <-> Teamleider <-> Chauffeur

Vervolgens verwerk je de resultaten en bouw je een Proof of Concept. De kennis en ervaring die je bij het onderzoek en de implementatie in de Proof of Concept opdoet, presenteer je vervolgens aan het Rode Kruis. In de presentatie mag je advies geven over hoe de verdere uitrol er op basis van lessons learned uit kan komen te zien. Kortom: dit is echt een afstudeeropdracht waarmee je het verschil kunt maken!

Je gaat deze opdracht samen met iemand van Info Support verder uitwerken. Dit met als doel om tot een definitieve afstudeeropdracht, compleet met deliverables, te komen die bij jou past! Wij zien graag dat je afstudeerperiode een onvergetelijke tijd wordt en een mooie start van jouw carrière. Jouw ontwikkeling staat centraal en daar bieden we je bij Info Support alle ruimte voor!

Benodigde technieken en/of kennis

 • Mobile
 • Java
 • .NET
 • Data Solutions
 • Language understanding
 • AI
 • Bot Framework
 • Voice to tekst
 • Eenvoudige vragenlijsten
 • Location awareness
 • Navigatie-integratie

Extra informatie

Bij Info Support doorloop je als sollicitant de volgende stappen: kennismakingsgesprek, E-assessment, selectiegesprek en contractondertekening.

Het tempo van de procedure bepaal jij. Zo mag je er rustig de tijd voor nemen, maar alles kan ook op een dag plaatsvinden; van kennismaking tot contractondertekening. We horen graag wat jouw voorkeur heeft.

afbeelding Organiseer het!

Organiseer het!

afbeelding Start je carrière

Start je carrière

afbeelding Get Smarter Magazine

Get Smarter Magazine

afbeelding Info Support Open Source

Info Support Open Source