We zitten midden in de Gouden Eeuw van data en artificial intelligence (AI). Veel mogelijkheden die AI nu biedt, waren een jaar geleden nog ondenkbaar. Het lijkt wel alsof iedereen met de technologie aan het experimenteren is. Dat is natuurlijk een mooie ontwikkeling. Toch is jarenlange ervaring en expertise nu waardevoller dan ooit. Echt impact maken met AI kun je namelijk alleen met de nodige kennis op zak, en met een doordachte aanpak en strategie.

Explainable AI

Iedereen kan op een laagdrempelige manier AI-modellen ontwikkelen, bijvoorbeeld door meteen te starten met deep learning. Bij Info Support geloven we dat een model alleen waarde heeft als je het kunt begrijpen, als het uitlegbaar is voor iedereen. Want pas als je weet hoe een model tot stand is gekomen, kun je AI inzetten om moeilijke beslissingen voor je te maken.

Strategische inzet van AI

Het komt helaas vaak voor dat AI-modellen problemen oplossen die er eigenlijk niet zijn. Waarom? Ontwikkelteams gaan regelmatig uit van de data die nu eenmaal beschikbaar is. Wij draaien het liever om. AI-trajecten starten altijd met het bepalen van het einddoel; wat willen we eigenlijk bereiken? Is dat hogere klanttevredenheid, kostenreducties, of juist sneller anticiperen op veranderingen? Vervolgens zoeken we daar data bij en ontwikkelen we modellen.

AIToday

Luister de podcast AIToday en hoor meer over onze visie op AI.

Klanten

We hebben al heel veel verschillende organisaties op weg geholpen met AI; van Heineken tot ONVZ. Samen met de Radboud Universiteit ontwikkelen we bijvoorbeeld AI-modellen die aan de hand van videobeelden bewegingsstoornissen kunnen herkennen, zoals Parkinson en Alzheimer.

Sommige klanten helpen we om de eerste stapjes te zetten op weg naar AI, in de vorm van een experiment. Maar onze experts op het gebied van real-time data analytics, data science en machine learning helpen organisaties juist ook graag om de volgende stappen te zetten – naar productie en naar monitoring, zodat de waarde van AI-modellen daadwerkelijk wordt benut.

Onderzoek

Info Support werkt nauw samen met verschillende universiteiten en hogescholen aan onderzoeken en projecten op het gebied van data en AI; op het gebied van computer vision, gestructureerde data en natural language processing. Zo zijn we een van de partners van het Interactive Natural Language Technology for Explainable Artificial Intelligence (NL4XAI), samen met onder meer universiteiten uit binnen- en buitenland.

Data Discovery Channel

Data Discovery Channel is de ultieme bron voor alle mensen die werken als data- en/of AI-engineers. Ontwikkelingen in ons spannende werkveld worden besproken met thought leaders en materiedeskundigen. Minstens één keer per maand verschijnt er een nieuwe video. Schrijf je in op ons YouTube channel en mis niets meer!

Onze technologische thema's