De Java Community van Info Support

De Java Community binnen Info Support is een plek voor collega’s met passie voor het Java-ecosysteem. Als community helpen ze Info Support-breed om succesvolle software te ontwikkelen op basis van technologie uit het JVM-ecosysteem. Naast het opbouwen en uitwisselen van kennis organiseren ze als community uiteraard ook Java lunch huddles en etentjes.

De Java Community is de vraagbaak als collega’s tegen een probleem aanlopen. En ze ondersteunen collega’s die de ambitie hebben om te spreken op bijvoorbeeld DEVOXX of J-Fall, een hackathon willen organiseren of Java Champion willen worden.

Java Champions

Info Support is bijzonder trots op de drie Java Champions in ons midden: Maarten Mulders, Tom Cools en Hanno Embregts. Dit is een zeer eervolle erkenning, vooral als je bedenkt dat er wereldwijd nog geen 400 Champions zijn op meer dan 10 miljoen Java developers. Het Java Champions programma brengt de crème de la crème van de Java-wereld samen.

Deze experts zijn niet alleen technisch onderlegd, maar hebben ook hun sporen verdiend als leiders en ambassadeurs binnen de Java-community. Zij delen hun kennis op conferenties, dragen bij aan waardevolle content en coachen jong talent.

Om Java Champion te worden, moet je genomineerd zijn door een Champion, en minstens 12 andere Champions moeten hun stem voor je uitbrengen. En als je de titel hebt gekregen? Dan volgen er geen jaarlijkse verlengingen, maar ben je Champion voor het leven. Daarom zijn we zo trots op Maarten, Tom en Hanno!

Technologie

De Java Community richt zich op technologie die draait op de JVM en die inzetbaar is bij onze klanten. Verder richten zij zich op ondersteunende frameworks en tooling, die onderdeel uitmaken van dit ecosysteem om deze applicaties te ontwikkelen, op te leveren en te beheren.

In het rijke JVM-ecosysteem kennen we een verscheidenheid aan producten en services waarmee we software ontwikkelen. Wij richten ons op Java, Kotlin en Scala. Voor deze talen zetten we Maven, Gradle en SBT in voor definition & packaging.

Beleid

Innovatie op het gebied van Java-technologie wordt gecoördineerd vanuit ons Technology Board. De Technology Board, aangestuurd door de CTO, is verantwoordelijk voor een technologiebeleid en beoordeelt welke technologiethema’s worden geadopteerd, in welke fase ze zitten en of ze worden opgenomen in het technisch portfolio van Info Support. De Java community valt direct onder het Technology Board. Dat biedt de mogelijkheid om snel te experimenteren met innovatieve technologieën, deze goed te leren kennen en de kennis te delen. Bijvoorbeeld door:

  • Het bezoeken van ‘s werelds grootste conferenties (Oracle Code One, QCon, Devoxx, J-Fall, Scaladays, GOTO);
  • Het organiseren van (of meedoen aan) hackathons of andere experimenten, zoals War of the Tanks;
  • Het volgen van een ISKA, een Info Support Kennis avond, waarop collega’s de nieuwste insights met je delen;
  • Het bijwonen van een WoMiWo, een Woensdag Middag Workshop, waarin je onder begeleiding hands-on aan de slag gaat met nieuwe technologieën;
  • Het bijdragen aan jouw vakgebied, via diverse open source initiatieven of op de blogsite.

Onze technologische thema's