Aan het woord: Douwe

“Ik solliciteerde op een juniorfunctie bij Info Support en kreeg toen al snel een telefoontje: of ik trainer wilde worden in hun Kenniscentrum? Ik heb een wat raar cv: ik ben geen hardcore IT’er, maar werkte in mijn vorige baan wel met data en had al wat ervaring als trainer. Ik vond het bijzonder dat Info Support mij niet in een hokje probeerde te duwen en me deze kans gaf. Die greep ik dus met beide handen aan. Ik kreeg zelfs meteen een vast contract.

Dat vertrouwen tekent Info Support als werkgever. Ik hoef niet te verantwoorden waar ik mee bezig ben en er is ook nauwelijks bureaucratie. Als je iets nodig hebt, bestel je dat en hoef je niet van drie leidinggevenden een akkoord te krijgen.

In het Kenniscentrum geven we vooral trainingen aan Info Supporters, soms ook aan externe klanten. Als organisatie willen we topkwaliteit leveren en de organisatie van dit bedrijf realiseert zich dat het personeel daar een sleutelrol in speelt. Info Supporters krijgen dus volop de ruimte om zich te ontwikkelen. Daarmee blijven we als organisatie wendbaar: als de markt een andere kant opgaat kunnen wij snel meebewegen. Wij zitten niet vast aan één soort technologie of ontwikkelmethode.

Ik ben anderen iets aan het leren of ik leer zelf iets. Ik ben verantwoordelijk voor de trainingen op het gebied van business intelligence en data solutions. Ik houd voor die trainingen zelf in de gaten wat er in de markt gebeurt, maar overleg ook veel met consultants die zich hiermee bezig houden. Bij Info Support werken allemaal mensen met een intrinsieke motivatie om te leren, om beter te worden. Dat is inspirerend.”