Aan het woord: Joop

“Ik ben in dienst sinds 1995. Mijn start was bijzonder. Ik zocht werk en een vriend wees mij op een Info Support advertentie in de krant. Hij werkte bij de Belastingdienst samen met Info Support. Ik besloot te solliciteren en had op een woensdag een gesprek in Veenendaal. Ik weet nog goed dat er diezelfde avond al een collega aan mijn deur stond met het contract. Die mocht ik rustig doorlezen, maar wel met de vraag of ik een dag later met de training wilde beginnen. Daar heb ik dus ja op gezegd.

We zijn inmiddels een kleine 30 jaar verder, waarin er veel is gebeurd. Momenteel ben ik hoofd van het Research Center AI (Artificial Intelligence), een onderwerp waar we vanuit Info Support erg in geloven. We willen hier graag voorop blijven lopen en het stimuleren van het wetenschappelijke onderzoek sluit daar perfect op aan. Ik ben verantwoordelijk voor de onderzoekslijnen en bewaak de kwaliteit van de onderzoeken. We begeleiden studenten, maar hebben ook samen met (inter)nationale universiteiten meerjarige onderzoeksprogramma’s lopen.”

“Als ik een kans zie ontstaan, dan spring ik daarop. En ik heb hier altijd de ruimte gekregen om mijn ideeën uit te werken.”
Joop, Head of Research Center AI

“Ik hou enorm van verandering. Dat klinkt bijzonder uit de mond van iemand die bijna 30 jaar voor dezelfde werkgever werkt. Maar dat zegt dus wel veel over de mogelijkheden die Info Support biedt. Als ik een kans zie ontstaan, dan spring ik daarop. En ik heb hier altijd de ruimte gekregen om mijn ideeën uit te werken. Zo kon ik ruim 10 jaar geleden het thema AI binnen Info Support gaan ontwikkelen. Vervolgens bouwen aan een eigen onderzoekscentrum en we hebben zelfs een AI-bedrijf (Aigency) overgenomen. Ik voel mij ondernemer binnen de onderneming.

Dat was ook het geval toen we aan het project knowNow werkten. Wij hadden een idee, werkten het uit en maakten een product dat geschikt was voor intern gebruik en verkoop extern. Pionieren met je collega’s, dat was gaaf. We geloofden in het idee en begonnen gewoon, zonder budget. En we lieten zien dat het kon gaan werken. Met dat aantoonbare succes hadden we een mooie basis om de business case verder uit te werken.”

"En wat ik verder uniek vind aan Info Support is de persoonlijke zorg. Het is een werkgever die gelooft dat als jij goed in je vel zit, jij ook beter presteert."
Joop, Head of Research Center AI

“Toen ik begon waren we met een man of 50 binnen Info Support. Inmiddels zijn dat er 500. In de tussentijd is er veel veranderd, maar het aannemen van goede mensen en de wil om te blijven leren zijn overeind gebleven. Het ontwikkelprogramma is verder geprofessionaliseerd en heeft veel meer mogelijkheden om te personaliseren. Het faciliteren van leren en het uitdragen van ons vak staat nog steeds centraal. Gastcolleges geven, op conferenties spreken en interessante trainingen volgen. Die ruimte is er altijd.

En wat ik verder uniek vind aan Info Support is de persoonlijke zorg. Het is een werkgever die gelooft dat als jij goed in je vel zit, jij ook beter presteert. Als je ziek bent, vragen ze niet wanneer je weer kunt beginnen, maar geven ze aan de tijd te nemen om weer beter te worden. Dat zie je ook terug in de manier van samenwerken. We zoeken elkaar op als we ergens niet uitkomen, collega’s nemen de tijd om de ander te helpen. Dat zorgzame karakter, dat vind ik erg waardevol, zeker in deze tijden!”