Aan het woord: Daan

“Ik wilde graag voor mijn afstuderen aan iets tastbaars kunnen werken. Aan iets dat ik kan uitleggen aan mijn familie en vrienden. Bij Info Support had ik ruime keuze uit opdrachten die gericht zijn op interactie tussen IT en de echte wereld. Ik koos er uiteindelijk voor om een smartwatch-applicatie te gaan ontwikkelen die mensen met een visuele beperking op treinstations de weg kan wijzen.’

Ik deed onderzoek binnen de doelgroep en sprak met professionals die deze mensen helpen. Ook dook ik de techniek in: ik wilde bijvoorbeeld geen gps gebruiken, omdat dat niet nauwkeurig genoeg is voor deze vorm van navigatie. Het systeem dat er nu ligt is redelijk ongepolijst, maar wel een goede basis voor verdere ontwikkeling.

Momenteel werk ik bij een busvervoerder. Ze rijden in mijn eigen stad Utrecht, ik zie de buslijnen die in ons systeem staan dagelijks langsrijden. Dat maakt het heel tastbaar. Het toegankelijk maken van reisinformatie en OV-producten die duizenden reizigers elke dag gebruiken is iets waar ik veel voldoening uit haal.

Ik vind het mooi om te zien dat wij enorm veel waarde toevoegen bij klanten als we in volledige Info Support teams werken. Maar bij mijn huidige klant merk ik dat het ook erg leuk en uitdagend kan zijn om met een mix van Info Supporters, andere consultants en interne medewerkers een team neer te zetten wat consistent kwaliteit kan leveren. Op deze manier kunnen we ons oog voor kwaliteit ook doorgeven aan medewerkers van de klant.

Info Support is een professionele organisatie die eraan gewend is om afstudeerders en young professionals te begeleiden. Er is een duidelijke structuur en zij faciliteren veel. Tegelijkertijd krijg je ook veel vrijheid om je eigen opdracht vorm te geven. Collega’s schieten je meteen te hulp als je wat van ze vraagt. De openheid en korte lijnen bevallen mij erg goed.

Ik heb mij inmiddels doorontwikkeld naar de rol van scrummaster. En ik ondersteun onze product owner steeds vaker bij het maken van keuzes over wat we willen leveren. Het systeem op de juiste manier bouwen is als IT-er erg mooi, maar uiteindelijk gaat het er om dat we het juiste systeem bouwen. En daar denk ik graag over mee!”