Aan het woord: Willem

‘Werken bij Info Support betekent dat je volop kansen krijgt. En die kansen worden steeds leuker, spannender en interessanter. Zo ben ik nu opnieuw scrummaster in een team en volg ik verschillende trainingen. Ik vond mijn eerste keer als scrummaster best spannend, maar als het nodig is zijn er altijd mensen die je willen helpen. Je wordt hier dus wel in het diepe gegooid, maar nooit zonder goede begeleiding.

Softwareontwikkeling is slechts een deel van de projecten die we doen. Als je wilt kun je je ook bezighouden met alles wat er verder bij komt kijken: met beheer, monitoring, rapportages en systemen op elkaar aansluiten. Info Support heeft spannende klanten en wij gaan voor hun technische uitdagingen op zoek naar goede oplossingen. Zo heb ik gewerkt aan het NAL Project (National Action List) bij Translink, het systeem waarmee bestellingen op de OV-Chipkaart worden geplaatst. Miljoenen mensen hebben daar dagelijks mee te maken.

 

Ik werk hier nu al even maar durf wel te zeggen dat ik alleen in mijn eerste jaar net zoveel geleerd heb als tijdens mijn hele studie

Ik werk hier nu al even maar durf wel te zeggen dat ik alleen in mijn eerste jaar net zoveel geleerd heb als tijdens mijn hele studie. Ook tijdens corona ging de ontwikkeling volop door, het omschakelen naar het thuiswerken was zo gedaan. Er viel veel stil viel in de wereld om ons heen, maar in de ICT leek alles wel sneller dan normaal. Zoals het NAL-project bij Translink, waar juist erg veel gebeurde. Een bewuste keuze vanuit de opdrachtgever, want doordat de reisbeweging relatief laag was, konden we ook veiliger testen.

Ik heb binnen Info Support het IT Top Traineeship gevolgd. Een intensief ontwikkelprogramma waar je samen met peer-collega’s en je trainers in gesprek gaat. Hierin komen naast vaktechnische trainingen ook skills als feedback geven en presenteren aan bod. En er is voldoende ruimte voor individuele ontwikkelpunten. Vooral het social skillsprogramma vond ik erg waardevol. Je leert daar bijvoorbeeld omgaan met ontevreden klanten; dat is iets waar je echt geen kaas van gegeten hebt als je net van de opleiding komt. Ook leer je in dat traject veel over jezelf, over je eigen gedrag en dat is iets waar je de rest van je carrière iets aan hebt.’