Aan het woord: Daniel

‘Ik ben begin 2020 gestart bij Info Support in het IT Top Traineeship. De eerste 2 weken kon ik nog naar het kenniscentrum voor mijn eerste trainingen, maar door corona was het vanaf toen helaas alleen nog thuiswerken. In het begin vond ik dat wel fijn want het is toch een uurtje rijden naar Veenendaal, maar je gaat de koffiemomentjes toch al snel missen. Ook voel je je wat meer bezwaard om iemand anders lastig te vallen met je vragen. En daarnaast: ik vind autorijden heerlijk! Lekker een uurtje voor mijzelf op de automatische piloot. Dat mis ik ook echt tijdens corona. Het rijden naar het werk is normaal een startpunt van mijn werkdag en het rijden naar huis een afsluitmoment. Het werkt wel een stuk efficiënter vanuit huis. Minder afleiding en korte communicatielijnen. En het persoonlijke contact houden we goed door online borrels. Even geen werk, maar bijpraten over wat je privé bezighoudt.

“De opdrachtgever en de lead vanuit Info Support gaven veel complimenten en dat was wel heel fijn om te horen als je net bent gestart”

Mijn eerste opdracht was bij de NAK (Nederlandse Algemene Keuringsdienst) waar we een tweetal mobiele apps hebben ontwikkeld. Hier heb ik op technisch vlak hele grote stappen gezet. Tijdens deze opdracht werkten mijn drie collega’s en ik nauw samen met de opdrachtgever. De opdrachtgever en de lead vanuit Info Support gaven veel complimenten en dat is heel fijn om te horen als je net bent gestart. Voor deze opdracht had ik nog niet veel ervaring met het ontwikkelen van apps, nu sluit ik aan bij andere teams om mijn kennis hierover te delen. Bij mijn tweede opdracht liep de samenwerking met de opdrachtgever juist wat stroever. Hier heb ik op het gebied van gespreksvaardigheid en klantmanagement juist veel geleerd. Ondanks dat deze opdracht uiteindelijk is stopgezet, is het voor mijzelf een waardevol traject geweest.

Ik heb al heel veel knappe koppen ontmoet bij Info Support. Zij hebben zo veel kennis en ervaring. Voor mij is het nu een stap te ver om dat nu al na te willen streven. Als ik kijk naar de collega’s met een of twee jaar meer ervaring dan ikzelf heb, dan vind ik mijn technisch begeleider tijdens mijn afstudeerperiode bij Info Support een voorbeeld voor mij. Hij is binnen een relatief korte tijd teamlead geworden. Dat zou voor mij een mooi streven zijn. Over een aantal jaar een team aansturen, helpen en wat meer contact met de opdrachtgever. Ik kijk ernaar uit!