Aan het woord: Erik

‘Mijn passie ligt bij werken aan projecten die heel veel mensen raken. Daarom koos ik voor Info Support. Wij werken namelijk voor de NS, voor banken en bijvoorbeeld voor de Belastingdienst. Als je voor dat soort organisaties werkt maak je echt impact. Impact waar alle Nederlanders — al dan niet bewust — iets van merken.

Afgelopen jaren mocht ik meewerken aan verschillende projecten bij de Belastingdienst, een organisatie die niet altijd positief in het nieuws is. Alles wat wij doen ligt daarom onder een vergrootglas en dat maakt het werk extra uitdagend. Ik vind het gaaf om zo’n organisatie vooruit te kunnen helpen door echt te luisteren naar de wensen van de klant. Innoveren gaat namelijk niet alleen over nieuwe technologieën aandragen, maar juist over het ontwikkelen van de juiste oplossingen voor de klant. Dit zijn kwalitatieve en duurzame oplossingen die preciés het juiste doen en aansluiten bij de organisatie.

"Alles wat wij doen ligt daarom onder een vergrootglas en dat maakt het werk extra uitdagend"

Een van de belangrijkste sleutels hiervoor is het spreken van de business taal van de klant. Domain driven design is hier een krachtige methode voor, die ik samen met mede Info Supporters en de klant de afgelopen jaren veel heb toegepast. Hierdoor hebben wij bijvoorbeeld een van de kernsystemen van deze klant met succes kunnen ontwerpen en ontwikkelen. De kunst is altijd om, met soms maar kleine stappen, zowel technisch als procesmatig te innoveren. Een van de mooiste voorbeelden vind ik de transitie van enkele releases per jaar naar een continuous delivery proces met meerdere releases per sprint, waarbij ons team ook de DevOps verantwoordelijkheden heeft.

Los van het werken voor klanten is er bij Info Support ook tijd voor nevenactiviteiten, zoals het begeleiden van afstudeerders. Ik word altijd erg enthousiast de drive van mede IT’ers. Het bedenken van opdrachten en het begeleiden geeft mij altijd veel energie. Daarnaast is er ook veel ruimte voor kennisdeling. Dit doen we tijdens Info Support kennisavonden (ISKA’s). Zo heb ik bijvoorbeeld een avond mogen spreken over mijn passie voor evolueerbare software. Deze avonden zijn niet alleen voor inhoudelijke verdieping, maar ook om collega IT’ers te ontmoeten die ik anders niet zo vaak zie.

Ik voel me enorm thuis bij Info Support. Ondanks de omvang van de organisatie, is er ook aandacht voor het individu. Dit was vooral te merken tijdens de coronapandemie. Er was veel aandacht voor de mentale impact van het fulltime thuiswerken. Tijdens deze periode mocht ik vader worden van twee zoons. Dit maakte deze periode nog uitdagender, maar dankzij de mogelijkheden die Info Support bood, kijk ik erg positief terug op deze tijd. Daarnaast hebben wij als teams ook efficiënt leren thuiswerken en dit zien we dan ook bij de meeste klanten terug. Hybride werken lijkt een blijvend begrip te zijn en als organisatie gaan wij hier goed mee om.

Op het moment van schrijven sta ik aan de start van een voor mij nieuw project bij de NS. Om optimaal voor te bereiden heb ik gebruik gemaakt van het kenniscentrum van Info Support. Ik geloof in software oplossingen gebaseerd op de klantwensen, dus de techniek is voor mij ondergeschikt. Daarom ben ik nu bijvoorbeeld gewisseld van Java naar de wereld van C#. Info Support biedt gelukkig ruime keuze in trainingen om ook dit soort wensen mogelijk te maken.

Na meer dan vijf dienstjaren heb ik geen moment spijt gehad van mijn keuze voor Info Support en hoop ik mijn passie hier nog lang te blijven volgen.’