Aan het woord: Willem

“Ik ben in 2007 bij Info Support begonnen als software ontwikkelaar. Na mijn studie Informatica wilde ik graag programmeren en werken aan verschillende projecten. En dat is gelukt! Daardoor heb ik in de beginjaren goed geleerd hoe je software bouwt. Ik had niet direct de ambitie om software architect te worden, maar Info Support heeft mij altijd geholpen om mijn ontwikkeling vorm te geven.

Een mooi voorbeeld daarvan was het moment dat ik kansen zag op het gebied van kennismanagement. Daar is knowNow uit ontstaan, een kennismanagementsysteem dat ik samen met Joop Snijder en een aantal andere collega’s vanuit een startup-achtige aanpak heb kunnen bouwen en verkopen aan een aantal grote partijen in Nederland. Wij geloofden in kennisdeling met behulp van machine-learning. We gingen aan de slag en maakten een zoekmachine die op basis van je kennisprofiel betere zoekresultaten opleverde. We hebben hiermee de basis gelegd voor het gebruik van Artificiële Intelligentie (AI) en machine-learning binnen Info Support.

AI is een onderwerp dat nog steeds in ontwikkeling is en een interessant gereedschap om tot een oplossing te komen. En als Chief AI Architect zie ik het zeker als mijn rol om dit op de agenda te houden. In mijn beginjaren heb ik de technische en de softskills-trainingen binnen Info Support gevolgd, maar de verdieping op AI zat ook voor een deel in eigen studie (boeken, video’s en learning on the job). Die ruimte is er, maar dat betekent ook zelf investeren. Dat heb ik gedaan door het bijhouden van een blog en het geven van presentaties. Alles wat ik leerde uit de boeken en wat ik had geprobeerd bij klanten kon ik mooi via presentaties en artikelen weer doorgeven aan de volgende generatie consultants binnen en buiten Info Support.”

Microsoft Most Valuable Professional

“Door het bloggen en presenteren ben ik uiteindelijk ook MVP AI geworden. Ik werd zichtbaar voor de community en die tipten Microsoft. Ook Info Support heeft hier een belangrijk rol in vervuld door mij de ruimte en de middelen te geven om zaken uit te proberen en de kennis daarover te delen.”

“Het is niet eenvoudig om een MVP award te krijgen. En het is ook niet heel gebruikelijk dat je werkgever het delen van kennis ondersteund op de manier zoals Info Support dat doet. Dat maakt mij trots, want het is erkenning voor het werk dat je doet. Ik kan wel zeggen dat het mijn carrière glans geeft. Je kunt op deze manier het gezicht naar buiten toe zijn voor het bedrijf. Het helpt me ook binnen het bedrijf. Zo krijg ik regelmatig de kans om met studenten te praten over AI en hun te ondersteunen bij hun afstudeeronderzoek.”

“We programmeren de hele dag en dat is best veel typewerk. Hoe mooi is het dan dat AI kan helpen dat wat eenvoudiger en comfortabeler te maken.”
Willem, Chief AI Architect

“We moeten de toepassing van AI niet onderschatten, want het is verder dan verwacht. Mijn tip voor de (toekomstige) software ontwikkelaars; ga aan de slag met AI-asstisted coding. Probeer GitHub Copilot eens, dat is een op machine-learning gebaseerde code completion tool die je suggesties doet op basis van een taal model. We programmeren de hele dag en dat is best veel typewerk. Hoe mooi is het dan dat AI kan helpen dat wat eenvoudiger en comfortabeler te maken.”

Meer dan alleen werken

“Info Support is een organisatie met veel mensen die verschrikkelijk veel van IT weten. En met passie voor IT, net als ik. Zo kan ik naast mijn werk ook mijn hobby’s met mijn collega’s delen. Ik hou bijvoorbeeld van LAN party’s. Vaak vlieg ik dan een rondje in Microsoft Flight Simulator met een paar collega’s. De unit-uitjes zijn altijd een mooi moment om bij te praten. Ik vind het fijn om ook buiten het werk om met mijn collega’s contact te houden.

De organisatie is in de loop der jaren gegroeid, maar heeft altijd het familiaire karakter behouden. Waarbij de zorg voor thuis er ook is. Ik ben gebonden aan een rolstoel. Dat is een proces geweest, maar het is geweldig om te zien dat Info Support altijd achter je staat. Om te vragen hoe het met je gaat. Maar ook om je te helpen. Op het moment dat ik mijn auto niet meer kon besturen, stond er een dag later een aangepaste auto voor mij klaar. De organisatie denkt met je mee. Dat persoonlijke, dat stuk is altijd gebleven.”