Krijg grip op je microservices met een service-mesh

vrijdag 24 april – 15.30 uur – Krijg grip op je microservices met een service-mesh – Edwin van Wijk

Waar gaat de sessie over?

Veel organisaties bouwen tegenwoordig microservices. Maar met de adoptie van deze architectuur-stijl ontstaat ook de behoefte aan een goede manier om de communicatie tussen de services te kunnen beveiligen, volgen en beheren. Een service-mesh biedt deze capabilities.

In deze sessie leer je wat een service-mesh is en hoe je een service-mesh als Istio kunt gebruiken in een microservices applicatie. De volgende onderwerpen komen aan bod: intelligente routering van netwerkverkeer, canary releasing, het testen van resiliency middels chaos-engineering en het inzichtelijk maken van status en netwerkverkeer middels verschillende dashboards. Dit is een erg praktische sessie met veel demo’s en deep-dives in de code en configuratie.

Wie is Edwin van Wijk?

Edwin is sinds 1999 werkzaam in de IT en werkt op dit moment als Principal Software Architect en Microsoft Community Lead bij Info Support in Nederland. Hij is sinds 2016 een Microsoft MVP. Zijn primaire expertisegebieden zijn: het bouwen van gedistribueerde systemen, systeemintegratie, (cloud-native) software architectuur en patterns, software craftsmanship, .NET (Core) development, Azure en DevOps. Edwin deelt zijn kennis en ervaring over deze onderwerpen graag middels het publiceren van video’s (onder meer op zijn YouTube kanaal dotnetflix) en het spreken op conferenties.

Bekijk alle Advanced Lockdown Lectures.

Join in!